Gündem ‘Polis bizi korumadı’

‘Polis bizi korumadı’

09.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kendisini başkasıyla karıştıran saldırgan tarafından öldürülen Emre’nin annesi, oğlunun göz göre göre katledildiğini belirterek isyan etti: “Polisler 10 metre ilerimizdeydi ama kaçtılar. Polislerden şikâyetçiyim”

‘Polis bizi korumadı’

Dünyanın önde gelen şarap ve gıda markalarını Türkiye’ye getiren ADCO firmasının sahipleri Randolph Ward Mays ve hayırseverliğiyle tanınan eşi Figen Mays’ın lise öğrencisi oğlu Emre Tyler Mays (17) ve ağabeyi Sinan Mays, pazartesi akşamı ortak kullandıkları araç nedeniyle kavga etti. Emre Mays, ağabeyinin yumruk darbeleriyle yaralandı. Yaralı genç, 112’yi arayarak hastaneye gitmek istediğini söyledi. Mays ailesinin adresine giden ambulans, boyunluk takılan Emre Mays’ı annesi Figen Mays’la birlikte Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Gece 02.00 sıralarında sağlık görevlileri, acil servis önünde ambulanstan Emre Mays’ı indiriyordu ki, sedyeye yanaşan biri elindeki bıçağı defalarca Emre’ye sapladı. 6 bıçak darbesi alan Emre Mays öldü.

Yaralamadan sabıkalı

Emre’yi bıçaklayıp kaçan Akın Kutlu ise yakalanıp tutuklandı. Kuryelik yapan Kutlu’nun kasten yaralama ve tehdit suçlarından 4 sabıkasının bulunduğu belirlendi. Öldürdüğü Emre Mays’ı tanımadığını belirten saldırganın, Emre’yi Kağıthane’de babası ve ağabeyleriyle kavga eden Batuhan’a benzettiği için öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Kağıthane’deki kavgayla ilgili gözaltına alınan Batuhan Karanlıkoğlu ve 3 kişi tutuklanırken, 4 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

‘Polis bizi korumadı’



Ağabeyin gözyaşları

Emre Tyler Mays ise dün Yeniköy Yeni Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı. Anne Figen Mays ve baba Randolph Ward Mays taziyeleri kabul ederken, ağabey Sinan Mays tek başına dakikalarca kardeşinin tabutu üzerinde gözyaşı döktü. Baba - oğul birbirlerine sarılıp ağladı. Acılı anne Figen Mays da şunları söyledi: “Oğlum Emre düştü, burnu kırıldı. Biz de ambulansı çağırdık. Ambulans ‘Özel sigortamız var’ dediğimiz halde, bizi Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. İnmeye fırsat olmadan bir saldırgan gelip oğluma saldırdı. Adamın suratına baktığımda, ‘Bu deli herhalde’ dedim. Suratı deli gibiydi. Polisler 10 metre ilerideydi ama hepsi kaçtı. Bütün polislerden şikâyetçiyim. Eğer polis buysa, polis olmamalı. Polis bizi korumadı. O polisler bulunup cezalandırılmalı.”

Haberin Devamı

‘Kardeş kavgasıydı’

Göktürk Polis Merkezi’nde ifade veren Emre’nin ağabeyi Sinan Mays’ın, olay günü babasının isteğiyle hayvanlara yem vermek için gittikleri çiftlikten dönerken, kullandığı otomobilin çamura saplanmasıyla kardeşiyle kavga ettiği öğrenildi. Mays’ın, “Bu esnada kardeşim Emre metal çubukla bana vurmaya başlayınca kendimi korumaya çalıştım. Emre vurmaya devam edince ben de bir iki tokat attım, bu sefer bir cam şişeyle üzerime yürüyünce ben de kaçtım. Olaya şahit olan babamın yatıştırmasıyla eve döndük. Bir anlık bir kardeş kavgasıydı” dediği öğrenildi.

‘Polis bizi korumadı’



Dedesi de cinayete kurban gitti

Emre Tyler Mays’in dedesi Niyazi Adıgüzel, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın iş ortağıydı. Tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden olan ve saygın bir iş insanı olarak tanınan Adıgüzel, 1987 yılında İstanbul Ticaret Odası Başkanı seçilmişti. Adıgüzel, bir yıl sonra Ankara’da avukatı Kürşat Özkan, gazeteci Mevlüt Işık ve mühendis Davut Çelik ile yemekteyken yaşanan tartışma sonrası avukat Özkan’ın ateş açmasıyla ölmüştü. Saldırıda Işık ve Çelik’i de öldüren Özkan, aynı silahla intihar etmişti.

Emre pazartesi okula gidecekti

Amerika’da okuyan Emre Tyler Mays’ın bu yıl denklik başvurusu ile Özel Nilgün Doğay Anadolu Lisesi’ne başvurduğu ve başvurunun da kabul edildiği öğrenildi. Emre yaşasaydı, önümüzdeki hafta Özel Nilgün Doğay Anadolu Lisesi’nin 3. sınıfında  eğitim hayatına devam edecekti. Amerika’da okuyan Emre Tyler Mays’ın bu yıl denklik başvurusu ile Özel Nilgün Doğay Anadolu Lisesi’ne başvurduğu ve başvurunun da kabul edildiği öğrenildi. Emre yaşasaydı, önümüzdeki hafta Özel Nilgün Doğay Anadolu Lisesi’nin 3. sınıfında  eğitim hayatına devam edecekti. 

Emniyet: Açığa alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayı görüp müdahalede bulunmayan polisin açığa alındığını duyurdu. Açıklamada, “Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi kamera görüntüleri incelenmiş ve olay yerinde saldırıyı görmesine rağmen hızlı müdahalede bulunmayan polis O.C., ihmali olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla açığa alınmıştır. İdari soruşturma devam etmektedir” denildi.