Gündem Polis ve asker 24 zanlı adliyede

Polis ve asker 24 zanlı adliyede

20.03.2008 - 14:59 | Son Güncellenme:

.

Polis ve asker 24 zanlı adliyede

BURSA Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘Yaprak Dökümü 16’ adıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 52 zanlıdan, aralarında başkomiserin de olduğu 20 polis memuru, 1 astsubay, 3 uzman çavuş bugün Adliye'ye sevk edildi. Zanlılardan polisler ve askerler, rüşvet karşılığı yüksek tonajlı araçların geçişine izin vermekle suçlanırken, nakliye şirketleri ve kamyon sürücüleri ise görevli memurlara rüşvet vermek, polis ve asker yakınlarının telefon, doğalgaz, su faturaları ödemek, otomobillerine akaryakıt almak ve bu kişilerle pavyonda alem yapmakla suçlanıyor. Diğer 28 zanlı ise yarın Adliye'ye sevk edilecek.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görev yapan bazı polis memurları ile Nilüfer ve Mustafakemalpaşa İlçe Jandarma komutanlıklarında görev yapan astsubay ve uzman çavuşların, rüşvet karşılığı kum, çakıl ve nakliyat işi yapan şirketlerin yüksek tonajlı kamyonlarına karayolunda geçiş izni verdiği şeklinde bir ihbar aldı.

POLİSTEN POLİSE TUZAK

İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir’in talimatıyla araştırma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Bursa- Balıkesir karayolu üzerinde çeşitli yerlerde tonaj uygulaması yapan Bölge Trafik ekiplerini gizli kamerayla izlemeye aldı. Bazı yüksek tonajlı kamyonlara gizli kamera yerleştirerek, polislerle sürücüler arasında geçen rüşvet alışverişini görüntüleyen polis, aynı aracın bir başka istasyonda durdurulup, ağır tonajı nedeniyle ceza yazılmasını da görüntüleyerek, para alan polislerin, yüksek tonajlı araçların geçişine rüşvet karşılığında izin verdiğini kanıtlamış oldu.

Haberin Devamı

6 AYDA 2 MİLYON YTL RÜŞVET

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son 6 ay içerisinde yaptığı takipte zanlıların aldıkları 2 milyon YTL rüşvet karşılığında, yüksek tonajlı araçların tonaj limitini aştığında, Karayolları ve Trafik Kanunu'nun 2918 sayılı maddesince araç başına kesilmesi gereken 4 bin YTL cezayı uygulamayıp, buna karşılık 200 YTL ile 2 bin YTL arasında değişen rüşvet alarak, devleti 40 milyon YTL zarara uğrattıkları belirlendi.

‘YAPRAK DÖKÜMÜ 16’ OPERASYONU BAŞLATILDI

Gerekli belge ve bilgilere ulaşan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ‘Yaprak Dökümü 16’ adını verdiği operasyon için düğmeye bastı. Operasyon kapsamında Bursa, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Bandırma ve İzmir Emniyet müdürlüklerine bağlı Bölge Trafik Şubeleri'nde çalışan 20 polis yakın takibe alındı. Aralarında Karacabey Bölge Trafik İstasyon Amiri olarak görev yapan Başkomiser Dursun Alagöz, polis memuru Murat Oflaz'ın da bulunduğu 20 polis ile polislere rüşvet verdikleri öne sürülen yük, kum ve çakıl taşımacılığı yapan nakliyatçı firmaların sahipleri, aracılar ve sürücüler, Hamdi Pişkindemir, Oğuzhan Serkan Pişkindemir, İhsan Yavuz, Enver Dağlar, Vedat Bulut, Nail Aybey, Hüseyin Akbulut, Abuzer Demir, Zeki Veli, Mustafa Önder, Aydın Atik, Recep Çakır, Süleyman Eröz, Bülent Doğanay, Erol Kaplan, Cuma Bakır, Bülent Köse, Mehmet Koyuncu, Bülent Erim, Melikşah Kahveci, Nihat Kaya, Nevzat Gören, Kıvanç Türkoğlu, Talat Eker, Nedim Durusoy, Gökhan Karabulut ile kimliği öğrenilemeyen 2 kişi, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ASTSUBAY VE 3 UZMAN ÇAVUŞ DA GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de rüşvet olayına adı karıştığı iddia edilen Mustafakemalpaşa Jandarma Trafik Şubesi'nde görevli Astsubay Halil Karasu, Uzman Çavuşlar Seçkin Ayva, Dinçer Okay Ulu ile Nilüfer İlçe Görükle Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Hasan Ali Şahin'i gözaltına aldı.

40 KLASÖRDEN OLUŞAN 400 SAYFALIK FEZLEKE

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları süren zanlılara görevlerini kötüye kullandıkları sırada çekilen görüntüler ve elde edilen bilgiler gösterildi. Görevli polise rüşvet verdiği iddia edilen nakliyatçılar ile aracılar ise ifadelerinde, kendilerine kolaylık sağlayan görevlilere rüşvet verdiklerini, evlerinin elektrik, su, telefon ve doğalgaz faturalarını ödediklerini, pavyonlarda eğlendiklerini, otomobillerine akaryakıt aldıklarını, banka hesap numaralarına çeşitli miktarlarda paralar yatırdıklarını itiraf etti.

Haberin Devamı

Haklarında 40 klasörden oluşan 400 sayfalık fezleke hazırlanan, başkomiser, polis memurları, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan 24 kişi bu sabah, ‘suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, rüşvet almak, rüşvet vermek, aracılık etmek, sahte evrak tanzim etmek’ suçlarından Karacabey Adliyesi'ne çıkartıldı. Zanlılar arasında bulunan Başkomiser Dursun Alagöz'ün, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, yüksek tonajlı araçlara en fazla ceza kesen polis olarak ikinci sırada yer aldığı belirtildi.

Görevli memurlara rüşvet verdikleri iddia edilen ve halen polisteki sorguları süren 28 zanlının ise yarın Adliye'ye çıkartılması bekleniyor.

Haberin Devamı

2003 YILINDA DA OPERASYON YAPILMIŞTI

Öte yandan Karacabey Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nde 2003 yılının Temmuz ayında benzer bir rüşvet skandalı yaşanmıştı. 42'si polis, 47 kişiyi gözaltına alan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu zanlıların trafik ceza tutanaklarında usulsüzlük yaparak, görevi kötüye kullanıp, rüşvet almakla suçlanmıştı. Gözaltına alınan polislerden biri başkomiser 17 kişi, Emniyet Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla meslekten men edilmişti.