Gündem ‘Polise ateş ederseniz kafanıza sıkarım’

‘Polise ateş ederseniz kafanıza sıkarım’

22.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hasdal’da görev yapan bir er, komutanlarının kendilerine ‘Sivil halka veya polise ateş ettiğiniz takdirde kafanıza ben sıkarım’ dediğini söyledi

‘Polise ateş ederseniz kafanıza sıkarım’

Darbe girişimi soruşturmasında ifade veren Hava Harp Okulu öğrencileri, helikopterle İnönü Stadı’na (Vodafone Arena) indiklerini ve oradan otobüslerle dağıldıklarını anlattı. Bir er ise araç komutanlarının kendilerini polise teslim ettiğini belirterek, “‘Sivil halka veya polise ateş ederseniz sizin kafanıza sıkarım’ diye uyardı. Bizi Beşiktaş lojmanlarına sakladı. Sonrasında teslim olmamız için elinden geleni yaptı” diye anlattı.

‘Gelmeyeni yakarım’

Hasdal Kışlası’nda görev yapan er M.T. komutanının kendisine, “Tatbikat var” deyince alay komutanının yanına giderek, “Benim terhisime 3-4 gün kaldı. Beni almayın, ateş etmeyi de bilmem” dediğini ancak komutanın, “Gelmeyeni yakarım” dediğini söyledi.

Terör saldırısı olduğunu ve polise destek olmak için gittikleri söylenen er M.T. “Olayın ne olduğunu Beşiktaş’a gidince anladık. İnsanlar bize tepki gösterdi. Aracımıza ateş etmeye başladılar. Olayların içinde kaldık. Bizim aracımızın komutanı Emre Altunkalem bize ‘Sivil halka veya polise ateş ederseniz sizin kafanıza ben sıkarım’ diye bizi uyardı. Bizi Beşiktaş lojmanlarına sakladı. Sonrasında teslim olmamız için elinden geleni yaptı. Ben kimseye ateş etmedim” dedi.

‘Soru sormayın’

Hava Harp okulu 4. sınıf öğrencileri ise “Tüm silahları alın çıkın” talimatı sonrasında telaşlandıklarını ve komutanlarına sorduklarında, “Emre itaat edin. Soru sormayın. Destek kuvvet olarak polise destek olmaya gidiyoruz” dediklerini anlattı.
5. Filo’ya giderek helikopterlere bindiklerini anlatan öğrenciler, gece 3 helikopterin İnönü Stadı’na indiğini ve buradan otobüslerle ayrıldıklarını anlattı. Digitürk binasına geldiklerinde olayın doğrusunu anladıklarını söyleyen öğrenciler, komutanlarının kendilerine zarar vermesinden korktukları için beklediklerini ancak polis gelince teslim olduklarını anlattı.

‘Ateş etmemek için kavga ettim’

Er A.Ç ise TRT binasına gittiklerini ve komutanlarının, “Bu saatten sonra TSK buraya el koymuştur. Polis bile gelse kimseyi içeri almayacaksınız” dediğini anlattı. Hâlâ tatbikatta olduklarını düşündüğünü anlatan A.Ç. “Polis aracı bize anons geçiyordu. Hasan Yüzbaşı ‘Korkmayın bu namus borcudur, kandırılmış halk var burada yaklaşırlarsa havaya ateş edin, hâlâ yaklaşırlarsa ayaklarına ateş edin sıkın gitsin’ dedi. Biz de silahları bıraktık. Bize ‘Komutanının emrini almayan vatan hainidir’ dediler. Biz de ‘Halka ve polise ateş etmeyiz’ dedik, kavga ettik. Neler olduğunu bu şekilde anladık. Ateş emri verildi ancak ben ve arkadaşlarım kimseye ateş etmedik” diye konuştu.