Gündem Polisten kaçarken bisikletliyi ezdi

Polisten kaçarken bisikletliyi ezdi

19.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bostancı sahil yolunda sabah erken saatlerde yaşanan feci olayda, polis kontrolünden kaçan sürücü, yolun karşısına geçmek isteyen bisikletliye hızla çarparak ölümüne neden oldu.

Polisten kaçarken bisikletliyi ezdi

GÖKHAN KARAKAŞ / FERİT ZENGİN - Kadıköy-Tuzla arasındaki sahil yolunda arkadaşlarıyla bisiklet kullanmak için yola çıkan 51 yaşındaki Doğanay Güzelgün, polisten kaçan bir sürücünün kurbanı oldu. Bostancı sahil yolunda polis kontrolünden kaçtığı öne sürülen otomobil sürücüsü, aşırı hızla seyir halindeyken yolun karşısına geçmek isteyen Güzelgün’e çarparak ölümüne neden oldu. Olayın ardından sürücü olay yerinden kaçarken, polise sürücü olarak başka birinin teslim olduğu tespit edildi. Kazayı yapan Temel Ünlü aranıyor.

Haberin Devamı

 

ARKADAŞINI GÖNDERMİŞ

Dün sabah saat 05.30 sıralarında toplu halde bisiklet kullanmak isteyen bir grup, Bostancı sahil yolu Çetin Emeç Bulvarı’nda toplandı. 50-60 bisikletliden oluşan gruba katılmak için karşıya geçmeye çalışan Doğanay Güzelgün’e, polisten kaçtığı iddia edilen bir sürücü çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan bisiklet sürücüsü ağır yaralandı. Bisikletçiler arasındaki doktorlar ilk müdahaleyi yaparken sürücü olay yerinden kaçtı. İçinde Ünlü’nün kız arkadaşı Ceren K. ve uyuşturucu madde bulunan araç kenara çekilirken, Doğanay Güzelgün kurtarılamadı.

Olaydan yaklaşık bir saat sonra karakola giderek teslim olan Mehmet Can Ç.’nin kazayı yaptığını söylemesine rağmen görgü tanıkları, bisikletlinin ölümüne sebep olan sürücünün başkası olduğunu söyledi. Aracı kullanan kişinin Temel Ünlü olduğu tespit edilirken, Mehmet Can Ç.’nin Ünlü’nün arkadaşı olduğu belirlendi. Ünlü’nün, kaza sonrası Mehmet Can Ç.’yi aracı alması için olay yerine gönderdiği öne sürüldü. “Yalan beyan” ve “suç üstlenme” suçundan gözaltına alınan Mehmet Can Ç. adli kontrol şartıyla, Temel Ünlü’nün aracı kullanırken aşırı alkollü olduğunu ve uyuşturucu madde kullandığını söyleyen otomobildeki Ceren K. da ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Firari şüpheli Temel Ünlü’yü yakalama çalışmaları devam ederken Bostancı Polis Merkezi önüne giden bisikletliler, bir açıklama yaparak can güvenliklerinin olmadığını ve araç sürücülerinin hatalarının ölümlere neden olduğunu belirtti. Olayı gören Alptekin Şaksın, “Her sabah trafik başlamadan bisiklet sürmek için 05.30’da toplu sürüş yaparız. Toplanma yerindeyken aramazı katılmak için bekleyen Doğanay Güzelgün’e hızla çarptı. Araç çok hızlı ve kontrolsüz geliyordu. Çarptıktan sonra Doğanay havalandı ve yere düştü. Çok ağır yaralandı, kalp masajı yaptık ama kurtaramadık. Gerçek bir bisiklet tutkunu ve iyi dosttu” dedi.

‘BİSİKLETLİ ÖLÜMLERİ ARTIK DURDURULSUN’

Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Başkanı Gazi Bilir, “Türkiye’de bisiklet sürücülerinin güvenli sürmesi için kuralların uygulanması gerekli. Biz de yollarda eşit haklara sahip insanlarız. Bisikletlilerin ölümüne neden olan sürücüler çok az cezalarla kurtuluyor. Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu bilmeli ve herkesin eşit haklara sahip olduğunu anlatmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

KIZ ARKADAŞINI BIRAKIP KAÇTI

Otomobili bırakıp yaya olarak kaçan sürücü Temel Ünlü’nün kullandığı araçta arama yapan polis yarı şok vaziyette Ünlü’nün kız arkadaşı Ceren K.’yı buldu. Ünlü ile birlikte eğlenceden döndükleri tespit edilen kadını gözaltına alan ekipler araçta 1.1 gram uyuşturucu madde buldu. Ceren K., daha sonra serbest bırakıldı.