Gündem ‘Ponzi’ vurgununda 50 kişi yakalandı

‘Ponzi’ vurgununda 50 kişi yakalandı

03.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da kurdukları holding üzerinden ponzi (piramit satış) yöntemiyle 3 bin 500 kişiyi 145 milyon lira dolandıran SAS Holding şebekesinin aranan 71 mensubundan 50’si gözaltına alındı. Şüphelilerin, kurulan saadet zincirine üye kazandıran isimler olduğu öğrenildi.

‘Ponzi’ vurgununda 50 kişi yakalandı

FERİT ZENGİN HABER MERKEZİ - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Süleyman Aydın ve eski eşi Sibel Koçak tarafından altı yıl önce Ataşehir’de kurulan SAS Holding tarafından çok sayıda kişinin mağdur edilmesi üzerine şirketle ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Ölümlerle tıkandı

Saadet zinciri haline gelen sistemin, şirketin sahipleri Süleyman Aydın’ın intihar etmesi eski eşi Sibel Koçak’ın ise gasbedilerek öldürülmesiyle tıkandığını tespit eden polis ekipleri, sisteme üye kazandıran 71 şüpheliye yönelik dün sabah 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındı.

Şebekenin pazarlama ayağında yer alan elemanları vasıtasıyla sosyal medya ve internet üzerinden temin ettiği ve kiracı adını verdiği üyeleri şirketin sözde ürettiği elektrik ile iç ve dış ticaret faaliyetlerinden kâr payı verme vaadiyle kandırdığı ve üst seviye bir online sistemi kurduğu ifade edilirken, 2017 yılında “piramit satış sistemi”ni uygulamaya koyan şebekenin saadet zinciriyle 3 bin 496 kişiyi 145 milyon 650 bin TL dolandırdığı öğrenildi.