Gündem Posof Kaplanı hurdaya çıktı!

Posof Kaplanı hurdaya çıktı!

18.11.2017 - 20:25 | Son Güncellenme:

Ardahan'da bir öğretmen tarafından hurda malzemelerle yapılan, saatte 80 kilometre hıza ulaşabilen ve "Posof Kaplanı" adı verilen araç kaza yaptı.

Posof Kaplanı hurdaya çıktı

Posof ilçe merkezindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ali Şenel, üç ay önce topladığı hurdalarla bir araç yaptı.

Haberin Devamı

Şenel, gazetecilere yaptığı açıklamada, aracı ile köy ve köy içi yollarda rahatlıkla sürüş keyfini yaşadığını ve işlerini rahatlıkla gördüğünü söyledi.

Virajı alamayınca kaza yaptığını ve aracın hurdaya döndüğünü belirten Şenel, "İskelet sistemini, eski kanepe demirlerinden, rot sistemini eski bisiklet pedallarından, tekerleklerini çapa makinesi tekerleklerinden, motor kısmını hurda motosikletten, direksiyonunu ise hurda demirden tamamladım." dedi.

Şenel, projesini TÜBİTAK'a da gönderdiğini sözlerine ekledi.

İKİ ÖĞRENCİSİYLE BİRLİKTE ÜRETTİ

Ardahan'da imam hatip lisesinde öğretmen olan Ali Şenel, 2 öğrencisiyle birlikte 'Posof Kaplanı' adını verdikleri otomobil üretti.

Posof Kaplanı hurdaya çıktı

Ardahan’ın Posof İlçesi'ne bağlı Al Köyünde oturan bekar öğretmen, 25 yaşındaki Ali Şenel, Posof Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümü öğrencileri; Muhammed Can Akpınar ve Emir Can Şenel ile birlikte üzerinde çalıştığı portatif araç projesini tamamlayarak projeyi Ardahan’ı temsil etmek üzere TÜBİTAK'a gönderdi. Öğretmen Ali Şenel, kendi çabaları ile projelendirdiği portatif araç üzerinde öğrencileriyle birlikte 3 ay çalışarak çocukluk hayali projeyi başarıyla tamamladığını söyledi. Aracın TÜBİTAK Bilim Fuarı Proje Yarışması’nda ilgi göreceğini belirten Öğretmen Şenel, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Aracı tamamen kendi imkanımızla ürettim. İskelet sistemini, eski kanepe demirlerinden, rot sistemini; eski bisiklet pedallarından, tekerleklerini; çapa makinesi tekerleklerinden, motor kısmını; hurda motosikletten, direksiyonunu ise hurda demirden tamamladım. Bir depo benzinle 80 kilometre yol kat edebilen portatif aracın test sürüşlerini de tamamladık. Aracı günlük köy işlerinde kullanıyorum. Köyde de büyük ilgi gördü."

Aravın 1500 TL'ye mal olduğunu ifade eden Ali Şenel 'Posof Kaplanı' adını verdiği projenin sponsorlar tarafından maddi olarak ve malzeme ile desteklendiği takdirde daha da gelişebileceğini aktardı. Şenel ve öğrencileri Mayıs ayında açıklanacak yarışma sonuçlarını heyecanla beklediklerini bildirdi.