Gündem Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri Bakan Bak'ın katılımı ile açıldı

Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri Bakan Bak'ın katılımı ile açıldı

16.03.2024 - 20:05 | Son Güncellenme:

Ümraniye İstiklal Mahallesi'nde hizmet verecek olan Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Biz başkaları gibi değiliz, tatilde gezmeyiz, tatil bilmeyiz, eser üretiriz ve eserler yaparız. Tüm tesisler ortada, saha, stadyum, havuzlar var. Hizmet bizde, eser bizde” dedi.

Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri Bakan Bakın katılımı ile açıldı

Ümraniye İstiklal Mahallesi'nde açılışı gerçekleştirilen Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisi vatandaşların hizmetine sunuldu. Spor tesisinde futbol, voleybol, basketbol ve fitness branşları bulunuyor. Tesiste dönemlik bin, yıllık ise 4 bin sporcunun eğitim alması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Spor tesisinin açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri Bakan Bakın katılımı ile açıldı

Açılışta konuşan Bakan Osman Aşkın Bak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla her mahalleye tesisler yapmaya devam ediyoruz. İsmet Abiyi çok eskiden tanırız, inşaat işlerinde çok hızlıdır. Ümraniye’ye onlarca eser kazandırıldı, diğerleri de gelecek. Bu tesis, İstiklal Mahallesi’ne hayırlı olsun. Gerçekten güzel bir eser ortaya çıktı. Arazi güzel değerlendirildi, altı spor salonu üstü futbol sahası olarak kullanılacak” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Bak, “Türkiye son 22 yılda sporda devrim yaşamaktadır. Sporun içerisinden gelen Cumhurbaşkanımızın vasıtasıyla Türkiye’nin dört bir yanında stadyumlar, spor salonları, yüzme havuzları, tenis ve basketbol sahaları yaptığımız binlerce eser var. Sporun toplumdaki gücünü, önleyici gücünü biliyoruz. Spor yapan çocukların toplumla ne kadar uyumlu olduğunu, sağlıklı olduğunu ve toplumun geleceği için çok büyük önem arz ettiğini biliyoruz. En önemli görevlerimizden bir tanesi bağımlılıkla, uyuşturucuyla ve kötü alışkanlıklarla mücadeledir. Anne ve babalara sesleniyoruz, çocuklarınızı alın ve bu tesislere getirin. Spor yapsınlar, paylaşmayı öğrensinler, enerjilerini atsınlar” diye konuştu.

Bakan Bak, “Biz başkaları gibi değiliz, tatilde gezmeyiz, tatil bilmeyiz. Biz eser üretiriz ve eserler yaparız. Tüm tesisler ortada, saha var stadyum var havuzlar var. Hizmet bizde, eser bizde. Türkiye’nin dört bir yanında bunları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri Bakan Bakın katılımı ile açıldı

PROF. DR. AVCI: VEFANIN SADECE BİR SEMT ADI OLMADIĞINI GÖSTERDİLER

Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise “Uzun uzun bir şey anlatmama gerek yok, eser konuşuyor. Değerli bakanımıza, belediye başkanımıza sadece bu tesis için değil hemen yanında yer alan ve adımı taşıyan fen lisesinde ne ihtiyacımız olduysa hiç ikiletmeden yerine getirdiği için teşekkür ediyorum. Bu güzel spor tesis de gençlerimize hediye edildi. Ayrıca vefanın sadece bir semt adı olmadığını gösterdiği için de çok teşekkür ediyorum. Bakanım ve başkanım Allah yolunuzu açık etsin. İnşallah 31 Mart’ta İstanbul, İstanbul genelindeki o patinajdan kurtulacak. Vatandaş Ümraniye ve diğer ilçelerimizde yapılanları görüyor. 31 Mart’ta bu hizmetlerin daha da artarak devam etmesi için yeni bir dönem başlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da ““Eser siyasetini gördüğünüz gibi AK Parti belediyeleri yapıyor. Maalesef 4 buçuk yıl önce İstanbul’un başına geçen arkadaş İstanbul’a bir çivi bile çakamadı. Bunlar yalanı çok iyi söylüyorlar. Ama inşallah 31 Mart’ta İstanbul’u muradına erdireceğiz ve İstanbul hak ettiği hizmeti alacak. Hizmetleri yaparken bizlerin üzerinden desteğini çekmeyen Gençlik ve Spor Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bütün Türkiye’de yapılmayan eser kalmadı. Yeter ki çocuklarımız spor yapsın, yeter ki çocuklarımız Türk bayrağını göndere çeksin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurdele kesiminin ardından Bakan Bak sahaya çıkarak çocuklar ile top ve basketbol oynadı.

Yazarlar