Gündem Profesörün tahliyesine itiraz

Profesörün tahliyesine itiraz

20.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da sahibi olduğu hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye (23) tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan Prof. Dr. H.B.’nin (53) tahliye edilmesine, mağdur avukatı itirazda bulundu.

Profesörün tahliyesine itiraz

Avukat Aslı Arıhan, Ç.B.’nin H.B.’nin kendisine yaklaşmasını engellemek için tedbir kararı aldırdığını bildirdi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi H.B., geçen nisanda, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. H.B., bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

Haberin Devamı

‘Ulaşılamıyor’

Ç.B.’nin avukatı Aslı Arıhan, H.B.’nin tekrar tutuklanması için girişimde bulundu. Arıhan, “cinsel saldırı” vakalarında kadının beyanının esas olduğunu, H.B.’nin de mağdurun şikayeti ve adli raporlar doğrultusunda tutuklandığını ama savcılığın resen tahliye kararı vermesiyle cezaevinden çıktığını söyledi. Arıhan, tecavüz iddiasını doğrulayan delillerin karartılmaya çalışıldığını belirterek, “Kaçma şüphesi olduğundan tekrar tutuklanmalı, kendisine ulaşılamıyor” dedi.