Gündem ‘Radarlar algılar uçaksavarlar vurur’

‘Radarlar algılar uçaksavarlar vurur’

30.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin terör örgütü PKK-YPG tarafından olası bir drone ve SİHA saldırısına hazırlıklı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, “SİHA’lar, drone’lar sabotaj için kullanılabilir. Bizim belirli yerlerde radarlarımız var. Radarlarımız algıladığında vururuz” dedi.

‘Radarlar algılar uçaksavarlar vurur’

HABER MERKEZİ - Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentine 50 kilometre mesafede bulunan Arbat Havalimanı geçtiğimiz 18 Eylül’de vuruldu, ardından Talabani Ailesi Türkiye’yi suçladı. Terör örgütü PKK-YPG ile ortak tatbikatların yapıldığı havalimanının daha önce bir drone üretim ve eğitim alanı olarak kullanılacağı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

PKK-YPG terör örgütünün SİHA ve drone üretmesi durumunda bunun Türkiye için bir tehdit olup olmadığını Milliyet’e değerlendiren emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, “Bugün bir savaşta drone’un o kadar büyük bir kıymeti yok. Bununla ilgili üretim merkezini vurursun biter. Çünkü onların savunma gücü yok. Drone üretimini zaten ABD destekleriyle yapıyorlar. ABD zaten hepsini veriyor. Motorunu verdikten sonra alt üst iki kanat takacaksınız. Bizim saldırılara karşı belirli yerlerde radarlarımız var. Radarın hakiki görüşü de önemli. Radarlarımız algıladığında uçaksavarlarla vururuz” dedi.