Gündem Ramazan ayı ne zaman? 2018 yılı fitre miktarı ne kadar?

Ramazan ayı ne zaman? 2018 yılı fitre miktarı ne kadar?

29.04.2018 - 09:58 | Son Güncellenme:

Ramazan ayına sayılı günler kala, ilk orucun hangi gün tutulacağı ve bayram tatilinin kaç gün olacağı sorgulanmaya başlandı. Recep ve Şaban aylarının ardından gelen üç ayların sonuncusu Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor?

Ramazan ayı ne zaman 2018 yılı fitre miktarı ne kadar

Ramazan ayı, merhamet duygularını geliştirir. Bu ayda iftar sofraları kurularak akrabalar, dostlar, komşular davet edilir. İnsanlar arasındaki ilişki daha güçlü bir hale bürünür. Ramazan ayı bu yıl 16 Mayıs’ta başlayacak. Bir ayın sonunda bayramın birinci günü de 15 Haziran Cuma günü kutlanacak.

Haberin Devamı

2018 RAMAZAN AYI VE BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime göre;
14 Haziran Perşembe - Ramazan Bayramı Arefesi
15 Haziran Cuma - Ramazan Bayramı 1. günü
16 Haziran Cumartesi - Ramazan Bayramı 2. günü
17 Haziran Pazar - Ramazan Bayramı 3. günü

RAMAZAN AYININ VE ORUCUN ÖNEMİ NEDİR?

Ramazan ayı, ay takvimine göre dokuzuncu aydır. Dinimizde ayrı bir yere sahip olan bu ay içerisinde oruç tutulur. Özürsüz olarak oruç tutulmaması büyük günahtır. Bir hadisi şerifte; ‘Özürsüz, Ramazan’da bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz.’ şeklinde buyrulur.

Ramazan ayında rahmet ve bereket kapıları ardına kadar açılır. Yardımlaşma ve dayanışma artar. Birlik, beraberlik pekişir. İnsanların arasında sevgi, saygı, sabır, kardeşlik güç kazanır. Bu ay içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de bulunur. Merhamet duygularının geliştiği bu ayın başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluştur. Ramazan’ın sosyal ve ferdi faydaları da bulunur. Oruç tutmak; kanaatli ve metanet sahibi olmayı, sabırlı olmayı sağlar. Tutulan oruçlarda yaşanan açlık ile yoksul insanların halleri daha iyi anlaşılır hale gelir. Allah’ın verdiği nimetlerin değeri anlaşılır.

2018 FİTRE MİKTARI NE KADAR?

Fitre; temel ihtiyaçları dışında belli bir mala sahip olan ve durumu iyi olan ancak oruç tutamayacak durumda olanların Ramazan ayı içerisinde fakirlere verdikleri yardıma denir. Her yıl fitre tutarı yeniden hesaplanır.
Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu bu yılın fitre miktarını açıkladı. Bir kişinin asgari geçim tutarına göre belirlenen fitre tutarının bu yıl için 19 TL olduğu açıklandı.