Gündem Ramazan Bayramı kaç gün tatil? Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor?

Ramazan Bayramı kaç gün tatil? Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor?

13.05.2019 - 09:27 | Son Güncellenme:

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı tüm hızıyla sürerken vatandaşlar da bir yandan Ramazan Bayramı hazırlıklarına başladı. Peki bu yıl Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor ve Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? İşte 2019 Ramazan Bayramı ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Ramazan Bayramı kaç gün tatil Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor

Ramazan ayının başlamasının ardından bir haftalık süre geride kaldı. İslam aleminde rahmet, mağfiret ve cehennem azabından korunma ayı olarak da bilinen Ramazan ayında milyonlarca müslüman oruç ibadetini yerine getiriyor. Ramazan ayının bitimi ile idrak edilecek olan bayram ile anne, baba ve eş dost ziyaretleri yapılacak. Bunun yanı sıra Ramazan Bayramı tatilini tatil beldelerinde geçirmeyi planlayan vatandaşlar şimdiden planlarını hazırladı. Peki Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlayacak. 6 Haziran Perşembe günü sona erecek.

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Ramazan Bayramı tatili, hafta sonlarıyla birleştiğinde 9 gün oluyor.