Gündem Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

04.04.2019 - 10:12 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı için geri sayım sürüyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan ayı içinde yer alan Oruç ibadeti ile ayrı bir önem taşıyor. Bir ay sürecek Ramazan ayı boyunca müslümanlar geceleri sahurlarını yaptıktan sonra akşam iftara kavuşmanın mutluluğunu yaşayacak. Peki Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak?

Ramazan Bayramı ne zaman Ramazan ayı ne zaman başlıyor

Ramazan ayı için artık kısa bir süre kaldı. Üç aylar sonuncusu olan Ramazan ayı içerisinde yer alan Oruç ibadeti aynı zamanda İslamın beş şartı arasında da yer alıyor. Müslümanlar için büyük önem arz eden Ramazan ayında insanlar sabır ve nefsini sınayacak. Gece yapılan sahurların ardından gün boyu aç kalacak olan müminler akşam iftara kavuşmanın haklı mutluluğunu yaşayacak.

Haberin Devamı

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayı bu yıl 6 Mayıs'ta başlayacak. 5 Mayıs gecesini 6 Mayıs gecesine bağlayan gece ik sahur yapılacak. İlk oruç 6 Mayıs'ta son oruç ise 3 Haziran'da tutulacak. İftara kavuşmanın mutluluğu ile açların halinden anlayacak olan müminler paylaşmanın ve birlikteliğin tadını bu ay içerisinde yeniden yaşayacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı bir ay sürecek olan Ramazan-ı Şerif ayının ardından kutlanacak. 4 Haziran günü başlayacak olan Ramazan Bayramı 6 Haziran akşamı sona erecek.