Gündem Ramazanın ışığını yakalayın

Ramazanın ışığını yakalayın

09.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı, geleneksel hale getirdiği uluslararası fotoğraf yarışmasının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.

Ramazanın ışığını yakalayın

Dünyanın her yerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ramazanın ışığını birlikte yakalamaya davet ediyor. Geçtiğimiz yıl dünyanın değişik coğrafyalarında yoğun ilgi gören, 13 farklı ülke ve 42 ilden, 1000’in üzerinde fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada, bu sene de Ramazan ayının heyecanını ve ruhunu en iyi yansıtan fotoğraflar yarışacak.

Haberin Devamı

Öğrencilerin gözünden sahur ve iftar sofraları, camiler, teravihler, mukabeleler gibi ramazan ayına özel anların fotoğraflanması ile renklenecek yarışmada aksiyon kamerası, Instax fotoğraf makinesi, android tablet, kablosuz kulaklık gibi ödüller de öğrencileri bekliyor olacak.
“Ramazanın Işığını Yakala” 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması için 2 Nisan’da başlayan başvurular, 2 Mayıs tarihine kadar devam edecek. 
NUN Okulları Kurucu Temsilcisi Fatih Nida Üye şunları söyledi: “Son üç yıldır ramazan ayının ruhunu birlikte yaşamak ve yaşatmak, bu ayın getirdiği sevincin, ışığın peşine düşerek çocukların gözünden fotoğraflarda aramak niyetiyle ilkini gerçekleştirdiğimiz Ramazanın Işığını Yakala Uluslararası Fotoğraf Yarışması, hem ülkemizde hem de dünyada pek çok farklı ülkede beklentimizin de üzerinde ilgi gördü.
Jüri üyelerimiz 13 farklı ülke,

Haberin Devamı

42 şehir ve 380 öğrenciye ait, 1000’in üzerinde fotoğraf değerlendirdi. Ne yazık ki son iki senedir tüm dünyanın alışkanlıklarını değiştiren pandemiden dolayı ramazan ayının kendine has manevi atmosferini doyasıya yaşayamadık. Bu yarışma, içimizdeki ışığı ramazanın nuruyla birleştirmek adına bir fırsat. Tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi ramazan ışığını yansıtmaya davet ediyoruz.”