Gündem Raporda imzası olan başkan ceza almış!

Raporda imzası olan başkan ceza almış!

31.10.2008 - 02:13 | Son Güncellenme:

Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç.’nin “ruhsal ve bedensel sağlığının bozulmadığı” yönünde rapor veren kurulunun başkanı Dr. Cemal Yalçın Ergezer’in daha önce geçici süre meslekten uzaklaştırıldığı ortaya çıktı

Raporda imzası olan başkan ceza almış

Ergezer’in raporda imzası olan uzman Dr. Yasemin Çakmak’la birlikte 2001 yılında da etik kurallara aykırı davrandıkları iddiasıyla de uyarı cezası aldığı öğrenildi.
Üzmez’in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç.’nin “ruhsal sağlığının bozulmadığı” yönünde raporu veren İstanbul Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu’na Uzman Dr. Cemal Yalçın Ergezer başkanlık ediyor. Raporda imzası bulunan üyeler ise şunlar: adli tıp uzmanları Yasemin Çakmak, Gökhan Eriş ile Prof. Dr. Seyfettin Uludağ, Prof. Dr. Hamdi Özkara ve Doç. Dr. Gülçin Engin...
2003 yılının ağustos ayında Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu Başkanı olarak atanan Cemal Yalçın Ergezer’in 2005 yılında bir ay süreyle meslekten men cezası aldığı ortaya çıktı. Ergezer bu cezayı, beş meslektaşıyla birlikte, açlık grevi nedeniyle Wernicke Korsakoff hastalığına yakalanan bir hükümlüye “gerçeğe aykırı rapor vermekten” aldı.
O dönem Adli Tıp 3. İhtisas Dairesi’nde görevli olan Ergezer, 5 meslektaşıyla birlikte 14 Ocak 2002’de muayene ettikleri açlık grevi nedeniyle Wernicke Korsakoff hastalığına yakalanan hükümlü Bekir Balyemez’in hastalığa yakalandığını belirterek, geçici olarak 6 aylığına cezasının infazının ertelenmesine karar verdi.
Balyemez 8 Ekim 2003’te süre uzatımı için yeniden muayene edildi. Ancak daire, bu kez önceki görüşlerini değiştirdi ve süre uzatımı koşullarının ortadan kalktığına karar verdi. Balyemez’in avukatları, doktorları İstanbul Tabip Odası’na şikâyet etti. Tabip Odası da, doktorları bir ay süreyle meslekten men etti. Dosya TTB Onur Kurulu kararıyla kesinleşti.