Gündem Refiye’ye dönüş izni

Refiye’ye dönüş izni

26.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milyonda bir görülen Gardner sendromuna yakalanan ve ABD’ye gönderilen Refiye Yılmaz Martta 1 aylığına Türkiye’ye geri geliyor

Refiye’ye dönüş izni

Tekirdağ’da emekli baba ve ev kadını annenin 2 kızından biri olan milyonda 1 görülen Gardner sendromu hastalığı nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından ABD’deki Miami Jackson Memorial Hastanesi’ne gönderilen Tekirdağlı Refiye Yılmaz‘ın 5 organ nakli tamamlandı. Refiye’nin sorunlu olan dalağı da alındı.
Refiye Yılmaz geçirdiği seri nakillerde, mide, pankreas, ince bağırsak, oniki bağırsağı, 5 santim kalın bağırsak alınarak yeni organ nakli yapıldı. 2 ay yoğun bakımda kalan Refiye Yılmaz, gözlerini açtığında anne Esma ve babası Mustafa Yılmaz’ı başucunda buldu ve hayatta olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

‘Türkiye’yi çok özledim’
Yılmaz, tedavisinin sürdüğünü, doktorlarının izin vermesi halinde Mart ayında Türkiye’ye dönmek istediğini söyledi. Yılmaz, “Doktorlarım bu hastalığın genetik olduğunu ve yeniden tekrarlayabileceğini söylediler. Ama ben her şeye rağmen hayata tutunmak istiyorum. Türkiye’yi çok özledim. Tedavim hızla devam ediyor. Doktorlarım Mart ayında beni Türkiye’ye göndereceklerini söylediler. Türkiye’de bir ay kaldıktan sonra geri dönüp tedavime kaldığım yerden devam edeceğim” dedi.