Gündem REFİYE’YE YARDIM KAMPANYASI DURDURULDU

REFİYE’YE YARDIM KAMPANYASI DURDURULDU

16.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tekirdağ’da, emekli baba ve ev kadını annenin iki kızından biri olan ve milyonda bir görülen ’Gardner Sendromu’ hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren 23 yaşındaki Refiye Yılmaz’ın durumuna Sağlık Bakanlığı el koydu

REFİYE’YE YARDIM KAMPANYASI DURDURULDU

Tüm masrafların Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacağını açıklanınca, Tekirdağ Valiliği ile Kızılay’ın başlattıkları ve bir günde yaklaşık 345 bin lira toplanan yardım kampanyası durduruldu.

‘Mamalarla besleniyorum’
6 ay önce de ince bağırsağında tümör olduğu belirlenen Refiye Yılmaz tedavi edilemezse yaşamını yitireceğinden korktuğunu ifade ederek yardım çağrısında bulunmuştu.
Tekirdağ Valiliği ve Kızılay genç kız için yardım kampanyası başlatırken, medyadan durumu öğrenen binlerce kişi sosyal paylaşım sitelerinden mesajlar yayınlayarak kampanyaya destek oldu.
Tekirdağlı Refiye Yılmaz, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Opr. Dr. Cezmi Karaca ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı üyesi Doç. Dr. Emre Balık’ın hastalığı konusunda raporlar verdiğini belirterek şunları söyledi:
“Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki doktorum sanırım canlı yayına bağlanmış, keşke kendisi ile karşılıklı konuşma imkanım olsaydı. Ben babam ile beraber bizzat oraya gittik ve gözlerimizle gördük. Biz oraya organ nakli olacağıma dair bir belgeyle gittik.
Cezmi bey diyor ki ‘Refiye’nin organ nakli olmaya ihtiyacı yok.’ oysa Çapa’daki doktorum Emre Bey tam tersini söylüyor. Ben zaten katı yiyecekler yiyemiyorum ve mamayla besleniyorum. Ölme aşamasındayken mi gitmem lazım?”