Gündem Rekortmen dalgıç sudan borçlu çıktı

Rekortmen dalgıç sudan borçlu çıktı

06.09.2009 - 01:03 | Son Güncellenme:

135 saat 2 dakika 19 saniye su altında kalarak rekor kıran dalgıç Cem Karabay, bu deneme için 27 bin TL banka kredisi kullandı

Rekortmen dalgıç sudan borçlu çıktı

Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü Başkanı dalgıç Cem Karabay, 135 saat 2 dakika 19 saniye su altında kalarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı. Jerry Hall’un 120 saat 1 dakikalık, hocası Namık Ekin’in 124 saat 4 dakikalık sürelerini geçen Karabay, çıkışta “Sağlığım çok iyi, şu an dans edip göbek bile atabilirim” dedi.
Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi’nin otoparkında kurulan 15 metrekarelik akvaryuma 30 Ağustos akşamı saat 19.40’ta Türk bayrağıyla dalış yapan Karabay, 135 saat 2 dakika 19 saniye su altında kalarak dünya rekoru kırdı.
Havuzdan çıktıktan sonra yürüyerek basın mensuplarının karşısına gelen Karabay, “Biraz buruk bir sevinç yaşadım. İşadamlarına teşekkür ederim, hiçbiri bana destek vermedi. Sudan borçlu çıktım” diye konuştu.
Karabay’ın havuzdan çıkma nedeninin sağlık problemi olmadığını belirten antrenörü Namık Ekin, “Sponsor sorunumuz oldu. Cem bu rekoru kırabilmek için 27 bin TL banka kredisi kullandı. Ama Cem, 10 günden daha fazla kalabilecek bir yetenek” dedi.
Havuzdan çıktıktan sonra Medilife Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen Cem Karabay’da suda fazla kalmaya bağlı ciltte yumuşama olduğu, ancak 10 güne kadar düzeleceği açıklandı.