Gündem Rektör gözaltında

Rektör gözaltında

17.11.2008 - 10:03 | Son Güncellenme:

Selçuk Üniversitesi Rektörü Okudan ile birlikte gözaltına alınan Numuna Hastanesi Başhekimi sorguda kalp krizi geçirdi Flaş

Rektör gözaltında

KONYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, merkezi Konya'da bulunan Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik olarak gerçekleşen 'Okyanus' opersoyunun 3'üncü dalgasını da bu sabah gerçekleştirdi. Aralarında, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç'inde bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. Okyanus Operasyonu'nun 2'nci dalgasında geçtiğimiz 24 Eylül günü yapılan operasyonda Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun'un da aralarında bulnudğu 41 kişi gözaltına alınmış, 21 kişi de tutuklanmıştı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Okyanus Operasyonunun 3'üncü dalgasını da bu sabah gerçekleştirdi. Aralarında, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıpabıççı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Atilla Çalışkan'ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Sabah saat 05.00'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda Rektör Okudan, Meram İlçesi Yeni Yol Üzerinde Eğitim Fakültesi Kampusu'nda bulunan ve rektörlük lojmanı olarak kullanılan villada gözaltına alındı. Polis yetkilileri, operasyonun sürdüğünü, şüphelilerin sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından sorgularına başlanacağını bildirdi. Bu arada, gözaltına alınalradan 15'ni saat 08.00'da Numune Hastanesi'ne getirelrek, sağlık kontrolünden geçirildi. Aralarında Rektör Okudan'ın da bulunduğu diğer şüphelilerin de hastaneye getirilmesi bekleniyor. Operasyonda, gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerylerindeki bazı evraklara ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi. Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden bazılarının görüntü almaya çalışan basın mensuplarına gülümseyerek "Arkadaşlar beni meşhur edeceksin." demesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

SORGUDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ!
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin Okyanus Operasyonu'nun 3'üncü dalgasında gözaltına alınan Konya Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıbabıççı, yoğun bakıma kaldırıldı.
Gözaltına alındıktan sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne sorgulanmak üzere götürülen Başhekim Dr. Rıza Sarıbabıççı, aniden fenalaştı. Sarıbabıççı, polis tarafından başhekimliğini yaptığı Konya Numune Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Sarıbabıççı, ilk tedavisinin ardından Kardiyoloji Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Sarıbabıççı'nın yaklaşık bir yıl önce By-pass ameliyatı olduğu belirtildi. Öte yandan gözaltında bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve henüz ifadesinin alınmadığı öğrenildi.

REKTÖRE ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ SUÇLAMASI
Polis kaynakları Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan'ın 'Örgüt yöneticisi' olmak suçlamasıyla şüpheli olarak gözaltına alındığını açıkladı. Okyanus Grubu'nun, Selçuk Üniversitesi'nin yaklaşık 12 yıldır yeni tıp fökültesi inşaatı, yemek, güvenlik, tıbbi malzeme gibi ihlalerinin bir çoğunu kazandığı biliniyor.

Haberin Devamı

PROF. DR. KUTLU GÖZALTINA ALINMADI
Gözaltına alınanlar arasında Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Abdurrahman Kutlu'nun bulunmadığı bildirildi.
Halen Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü olan Prof.Dr. Abdurrahman Kutlu’nun avukatı Hüseyin Öğüt, yaptığı açıklamada Kutlu’nun gözaltına alınmadığını, bazı internet sitelerinden yer alan haberin yanlış anlamadan kaynaklandığını belirterek, “Selçuk Üniversitesi eski rektörü ve Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof.Dr. Abdurrahman Kutlu’nun gözaltına alındığı yönünde çıkan haberler asılsızdır. Prof. Dr. Kutlu, görevininin başındadır. Operasyonla ilgili hiçbir bağlantısı yoktur. İfadesine de başvurulmamıştır” dedi.

8 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Konya'nın yanı sıra, Afyonkarahisar, Adıyaman, Adana, Malatya, Karaman, Kahramanmaraş ve Kütahya'da yapılan Okyanus Operasyonu’nun 3’üncü dalgasında gözaltına alınan 30 kişinin arasında şu isimler bulunuyor:
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıpabıççı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Atilla Çalışkan, Selçuk Üniversitesi Sağlık ve Kültür Daire Başkanlığı Satın Alma Şube Müdürü Üzeyir Durmuş, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Avcı, Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ahmet Sahar.

Okyanus Oyerasyonu
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Nusret Argun'un yaptığı Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik ilk olarak 26 Nisan 2008 tarihinde operasyon düzenledi. Operasyon, Afyonkarahisar, Karaman, Kütahya, Eskişehir, Nevşehir, Antalya , Bartın, Kahramanmaraş, Isparta, Adıyaman ile Konya'nın Seydişehir, Akşehir ve Ereğli, Afyonkarahisar'ın Dinar, Bolvadin, Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde eş zamanlı olarak gerçekleşti. Operasyonda Tıbbi malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve 12 ilde doğalgaz dağıtım ihalelerine giren firmaya yönelik olarak, 'Suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, tehdit, baskı, şantaj, sahtecilik,' suçlamasıyla, şirket çalışan ve yöneticilerinin ev ve işlerlerindeki tüm evrak ve bilgisayarlara el konuldu.

Ardından Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla 24 Eylül 2008 tarihinde yapılan ikinci operasyonda, Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü Dr. Mustafa Mete, Okyanus Şirketler Grubunun İnsan Kaynakları Uzmanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şubesi Başkanı Arif Aytürk ile birlikte 63 kişi gözaltına alındı. Aralarında Nusret Argun, Dr. Mustafa Mete ve Arif Aytürk'ün de bulunduğu 21 kişi Adana'da çıkarıldıklarını mahkemece tutuklandı.