Gündem Riskli bölgedeki 19 bina boşaltıldı

Riskli bölgedeki 19 bina boşaltıldı

24.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak’ta önceki gün dört katlı binanın çökmesinin ardından bir bina da önceki gece yıkıldı, 19 bina ise tahliye edildi. Evlerine giremeyen vatandaşlar geceyi belediyenin belirlediği otellerde geçirirken, inşaat temeli için açılan ve risk oluşturan çukur için başlatılan dolgu çalışması ise devam ediyor.

Riskli bölgedeki 19 bina boşaltıldı

Kağıthane’ye bağlı Yahya Kemal Mahallesi’nin Akıncı Sokağı’nda, iki yıl önce temel kazısı yapılan inşaatın istinat duvarı önceki gün çöktü. Duvarla birlikte yolun bir bölümü de çöktü.

Haberin Devamı

Evler mühürlendi

İstinat duvarın yıkılmasıyla birlikte çevrede bulunan ve yıkılma riskli olan dört katlı bir bina da tahliye edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ederken ve TV kanalları canlı yayın yaparken, tahliye edilen dört katlı bina da bir anda büyük gürültüyle çöktü. Kağıthane’de çöken binanın yan tarafında bulunan ve tahliye edilen beş katlı bina da çökme riski olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafında önceki gece yıkıldı. Çevrede bulunan 19 bina ise risk nedeniyle tahliye edildi. Evleri mühürlenen vatandaşlar da geceyi belediyenin belirlediği otellerde geçirdi. Ekiplerin, iki yıl önce inşaat temeli açılan ve risk oluşturan çukur için başlattığı dolgu çalışması ise devam ediyor. Çevredeki apartmanların birçoğunda da iki günden beri, doğal gaz ve elektriğin olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Binaları tahliye edilen vatandaşlar ise duruma tepkili. 19 yıldır aynı mahallede ve aynı evde oturduğunu söyleyen Süleyman Yetmeztepe, “Risk nedeniyle apartmanımızı mühürlediler. Bu kadar insanın mağduriyet yaşamasının sebebi inşaatı,
tamamlamadan kaçıp giden müteahhittir” dedi.

VALİ’DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kağıthane’de afet acil durum merkezine gelerek açıklama yaptı. Vali Yerlikaya, “Dün saat 14.45 itibariyle Yahya Kemal Mahallesi Akıcı Sokak 22 numaralı apartmanımız maalesef yıkıldı. Daha sonra kontrollü bir şekilde saat 17.45’te başladık, 3-4 saat sonra diğer apartmanı da yıktık. Biz süratle burayı boşalttık. Kağıthane Belediyemizin Spor Salonunu Afet Koordinasyon merkezi yaptık. Ailelerle komşularımızla bir araya geldik. Tüm ülke adına geçmiş olsun dedik” dedi. DHA