Gündem Rock’n Coke’a coşkulu veda!

Rock’n Coke’a coşkulu veda!

09.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en büyük açık hava festivalinin son günü önceki güne oranla daha sorunsuz geçti. Festivalde yer alan 5 sahne farklı müzik türlerini seven katılımcıları bir araya getirdi.

Rock’n Coke’a coşkulu veda

İstanbul’un en büyük açık hava festivali Rock’n Coke, dün Prodigy konseriyle birlikte iki sene sonra tekrar görüşmek üzere seyircilere veda etti. Show How organizasyonuyla gerçekleşen ve Rock’n Coke, Coca Cola Zero, Party Arena, Şehir ve Keşif adı altındaki 5 sahnesiyle seyircilere önceki senelere göre çok daha fazla müzik türü ve müzisyenle tanışma şansı veren festival, Cumartesi günü yaşanan altyapısal sıkıntılarını pazar günü büyük oranda çözmüş gözüktü.
Güneşin tadını çıkardılar
Hezarfen Havaalanı’nda havanın 3 gün boyunca yağışsız ve açık olması, 2005 yılındaki ünlü çamur deryasının tekrar yaşanmamasını sağladı ve katılımcılar İstanbul’un büyük ihtimalle son birkaç güneşli gününün tadını çıkardı.
Öğlen saatlerinde Keşif Sahnesi’ne çıkan, rock grubu The Black Keys’in solisti Dan Auerbach’in yapımcılığını yaptığı ABD’li psychedelic rock grubu Radio Moscow, başarılı performanslarıyla normalde çok rağbet görmeyen bu sahneyi canlandırdı ve Rock’n Coke 2013’ün önemli keşiflerinden biri oldu.
‘Sessiz Disko’ çılgınlığı
Festivalin ikinci büyük sahnesi olan Coca Cola Zero, sahne alan Replikas ve Oi Va Voi gibi gruplara rağmen festival alanının en diğer ucunda yer almasıyla beklenen ilgiyi göremedi. Katılımcılar, önemli grupların çıktığı bu sahnenin daha farklı bir şekilde yerleştirilmesi gerektiği yorumunda bulundu. Seyirciler, festivalin bu seneki gündüz etkinliklerini önceki senelere göre daha zayıf bulduklarından yakındı.
Konser dışı etkinliklerin en dikkat çekeni Silent Disco (Sessiz Disko) oldu. Kendisine ayrılan küçük alanda katılımcılara kulaklıklardan dans müziği dinleterek dans etme olanağı sağlayan Silent Disco’nun tek sorunu ise sadece bir adet olmasıydı. Alan içindeki festival katılımcılarının dansları kadar kendilerini dışarıdan imrenerek izleyenlerin görüntüsü de görülmeye değerdi.
‘Yaşayan Kütüphane’
Bir başka ilginç etkinlik de Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın düzenlediği Yaşayan Kütüphane oldu. Toplumun olabildiğince farklı kesimlerinden insanları, transseksüelleri, komünistleri, muhafazakarları ikili gruplar halinde bir araya getirerek yaklaşık 20 dakikalık bir sürede benzedikleri ve ayrıştıkları noktaları konuşma imkânı sağlayan Yaşayan Kütüphane, festivalin daha eğlence odaklı diğer etkinlikleri kadar ilgi görmese de, katılımcılar için ufuk açıcı bir deneyim olarak kayda geçti.
Seyircilerin şikâyetçi olduğu başka bir nokta da, ünlü İngiliz elektronik dans topluluğu The Prodigy’nin dün gece, saat 01.00’de sahne alacak olmasıydı.
Keşif Sahnesi’ndeki başka bir grup da Yunanistan’da kurulan Kadebostany’ydi. Folk ve fanfar müziğini elektronikle buluşturan grup, aralarında “Üsküdar’a Giderken”in cover’ı ile günün en başarılı performanslarından birini sergiledi. .
Coca-Cola Zero sahnesinde performans gösteren Oi Va Voi, günün en fazla seyirci çeken gruplarından biri oldu. Teoman da, konserinin bir bölümünde Duman’ın “Eyvallah” adlı şarkısının nakarat kısmını söyleyerek Gezi direnişçilerine selam yolladı. Jamiroquai ve Prodigy’nin pazar gecesi geç saatlerde sahne alması, festival katılımcılarını rahatsız etse de yıldırmadı.