Gündem RTÜK’ten jet inceleme

RTÜK’ten jet inceleme

22.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), Rasim Ozan Kütahyalı’nın “Beyaz Futbol” programında Boşnak vatandaşlara yönelik sert tepkiye yol açan sözleri üzerine harekete geçti. Beyaz Futbol programı için jet inceleme başlatan RTÜK, Beyaz TV’ye verilecek cezayı cuma günü olağan toplantısında karara bağlayacak. RTÜK uzmanlarının hazırlayacağı rapor, cuma günü başkanlık seçiminin ardından gündem dışı acil konular başlığı altında görüşülecek.

RTÜK’ten jet inceleme

Edinilen bilgilere göre, programı için “program durdurma” ve Beyaz TV’ye de para cezasının verilmesi bekleniyor. Uzmanlar; Kütahyalı’nın sözlerinin RTÜK Kanunu’nun 8. maddesinin, “b” fıkrasındaki, “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” hükmüne girdiğini, “e” fıkrasındaki, “Irk, renk, dil, din, cinsiyet vb. nedenlerle ayrımcılık yapan yayınları içeremez” düzenlemesini de içerdiğini düşünüyor.

Taşçı: Nefret söylemi var

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Burada ciddi anlamda nefret söylemi var. Irkçı bir dil kullanılıyor. Bu kadar toplumsal refleks gelişti. Olayın hassasiyeti nedeniyle daha önceden başkanlık seçimi için toplanmaya karar verdiğimiz cuma günü hazırlanacak uzman raporu doğrultusunda Üst Kurul bir karara varacak” dedi.

Haberin Devamı