Gündem Rus turistleri bıçaklamıştı! Savcı 45 yıl hapis cezası istedi

Rus turistleri bıçaklamıştı! Savcı 45 yıl hapis cezası istedi

07.07.2021 - 10:59 | Son Güncellenme:

İstanbul Beşiktaş'ta 3 Rus turiste bıçakla saldıran kağıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Yurtseven hakkında duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Duruşma savcısı sanığın, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 45 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı ise yaptığı savunmada ortaya çıkan görüntülerdeki kişinin müvekkili olup olmadığının belli olmadığını söyleyerek, “Müvekkilin ikrar (kabul etme) içeren beyanları olsa da ikrar tek başına yeterli delil değildir” dedi.

Damla GÜLER / milliyet.com.tr Beşiktaş'ta 24 Ocak 2021 tarihinde kağıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Yurtseven 3 Rus turiste bıçakla saldırarak yaralamıştı. Olayın ardından yakalanan Yurtseven hakkında, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 45 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hasan Hüseyin Yurtseven cezaevindeki koğuşunda kovid-19 temaslısı olduğu için katılamadı. Sadece sanık avukatının katıldığı duruşmada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Haberin Devamı

45 YILA KADAR HAPİS TALEP EDİLDİ

Sanığın bilinmeyen bir nedenle müştekilerin arkasından gelerek hayati tehlike yaratacak şekilde yaraladığını belirten savcı, “Sanığın bıçağı birden fazla sallaması, saldırıyı yoğun bir şekilde devam ettirmesi, bıçağın öldürmeye elverişli olması ile müştekilerin vücut yaralarının iç organlarının bulunduğu yerde meydana gelmesi..” ifadelerini kullandı. Savcı mütalaasında tutuklu sanık Hasan Hüseyin Yurtseven’in, her bir müştekiye karşı “kasten öldüremeye teşebbüs” suçundan 27 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

“SUÇU KABUL ETMESİ YETERLİ DELİL DEĞİLDİR”

Savcı mütalaasına karşı savunma yapan sanık avukatı müvekkilinin eylemi ağır tahrik altında işlediğini söyleyerek, “Müştekilerin kan örnekleri incelenmemiştir. Kamera görüntülerindeki şahısın müvekkilim olup olmadığı araştırılmadan verilen mütalaayı kabul etmiyoruz. Müvekkilin ikrar (kabul etme) içeren beyanları olsa da ikrar tek başına yeterli delil değildir” dedi.

Haberin Devamı

AKIL SAĞLIĞI İNCELENECEK

Alınan savunmanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanığın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için gözlem altına alınmasını gerektirir bir durum olup olmadığı konusunda ön rapor talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.