Gündem Rüşvetin şifresi: Çay içelim

Rüşvetin şifresi: Çay içelim

15.05.2008 - 15:30 | Son Güncellenme:

.

Rüşvetin şifresi: Çay içelim

ANTALYA'da kara yollarında haddinden fazla yük taşıyan araç sahip ve sürücülerinden rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan kamu görevlisi olmayan 31 kişi, 3 günlük sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki biri bölge trafik denetleme şube müdürü olan 30 polis ile 3'ü Karayolları'nda memur toplam 33 zanlı için de 1 günlük ek gözaltı süresi alındı. Suçlanan polis memurlarının telefonda rüşvet şifresi olarak ‘Çay içelim’ dediği, Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu'nun yüklü miktardaki faturalarının ise nakliye şirketleri tarafından ‘imece’ usulü ödendiği öne sürüldü.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kara yollarında istiap haddinden fazla yük taşıyan araç sahip ve sürücülerine menfaat karşılığı göz yumanları, 3 gün önce düzenlenen ‘Balans’ kod adlı operasyonla gözaltına almıştı. Baskında aralarında kooperatif başkanı, TIR ve kamyon sahipleri ile şoförlerinin bulunduğu 31 rüşvet veren ile çoğunluğu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli 30 polis, 3'ü Karayolları'nda görevli memur toplam 64 kişi, 3 gün boyunca sorgulandı.
64 zanlıdan kamu görevlisi olmayan Ahmet A, İsmail Y, Orhan M.Ş, Ali Ç, Rahmi Y, Mesut F, Durali G, Mehmet A, Hüseyin Ç, Oğuz Ü, Hüseyin Ç, Cemal N, Toycan T, Sadettin Ş, Özgür Y, Murat G, Arif Ç, Ahmet Ş, Nuri G, Durmuş G, Halil P, Şefik K, Ahmet Y, Osman K, Emrah E, Murat E, İsmail O, Murat Y, Uğur K, Yusuf U ve Veli E., 3 günlük sorgularının ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan kamu görevlileri Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu, müdürlükte görevli 22 polis memuru, Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli 7 polis memuru ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde görevli kantar şefi M.K ile 2 memurun sorgusu için ise 1 günlük ek süre alındı.

Haberin Devamı


Gözaltındaki polis memurlarının telefonda rüşvet şifresi olarak ‘Çay içelim’ dedikleri, kamyon veya TIR başına 20 ile 100 YTL arasında rüşvet aldıkları belirlendi. Gözalttına alınan nakliye şirketi çalışanlarından Ahmet A'nın 30 firmanın güzergah sorumlusu olduğu, polislerin firmalarla olan bağlantısını sağladığı iddia edildi.


POLİSİN RÜŞVET HAVUZU


Operasyonda gözaltına alınan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu ile 29 polis memurunun aralarında rüşvet havuzu kurduğu, araçları geçiş güzergahlarında kontrol etmedikleri, TIR ve kamyonlardan aldıkları rüşvetleri bir havuzda biriktirdikleri ve daha sonra bu paraları bölüştükleri öne sürüldü.
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu'nun yüklü miktadaki faturalarının ise nakliye şirketleri tarafından ‘imece’ usulü ödendiği tespit edildi.

Haberin Devamı


Gözaltındaki polisler, adliyenin mahkum giriş kapısından içeri alınarak doktor kontrolünden geçirildi, ardından Çallı Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Polislerin ifadelerinin burada alındığı, diğer zanlıların ise KOM Şube Müdürlüğü'nde sorggulandığı kaydedildi. Polis şefi Erdal Gözüoğlu'nun ise KOM Şube Müdürü Metin Karakaya tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.