Gündem Rusya ve rejim İdlib’i bombalıyor

Rusya ve rejim İdlib’i bombalıyor

18.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Suriye’de rejim ordusunun, Rusya’nın hava ve karadan verdiği destekle İdlib ile Hama’ya yönelik saldırıları 23’üncü gününe girdi.

Rusya ve rejim İdlib’i bombalıyor

İdlib ve Hama’nın batısı ve güneyini kontrol eden Tahrir el Şam (HTŞ), Ceyş el-İzze ve Ceyş el-Nasır ile diğer İslami gruplar ise, Halep’in batısında yer alan rejim kontrolündeki Suryan, Cemiliye, Zehar, Mesakin el-Sebil, Tişrin, Nil ve Mokambo bölgelerinden yapılan saldırılara füze ve roketlerle karşılık veriyor.

Haberin Devamı

Hama’da ilerleyişini sürdüren rejim ordusu, Lazkiye’nin batısındaki stratejik Kibani kasabasını muhaliflerden almak için havadan ve karadan saldırılar gerçekleştiriyor. Rusya savaş uçakları ve Suriye helikopterleri, bölgedeki Marat Numan, Kefrenbul, Kefrume, Kefir Sicne, Has ve Kefir Hurme yerleşim yerlerine karşı şiddetli saldırılar gerçekleştirirken, karadan da hedefler füzelerle bombalanıyor. Muhalif grupların rejim ordusu hedeflerine yönelik saldırılarında ise, hedefi şaşıran roketlerden bazıları Filistinli mültecilerin yaşadığı Nayrab Kampı’na düştü. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda üçü çocuk 10 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Saldırıların devam ettiği bölgede yaşayan kadın ve çocukların da içinde yer aldığı yüzlerce aile Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere doğru kaçıyor.