Gündem Sabahları uyanmak eziyet olmasın

Sabahları uyanmak eziyet olmasın

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Güne iyi başlamak için kaliteli bir uyku şart! Sabah kalkmak istemeyenlerin sayısı ise az değil. Uzmanlar, özellikle soğuklarda yataktan ayrılamayanlara özel sekiz tüyo verdi

Sabahları uyanmak eziyet olmasın

Sağlıklı bir günün kapılarını açan kaliteli bir uyku, özellikle kış mevsiminde herkesin en büyük ihtiyaçlarından biri. Soğuk havada yorganın altından çıkıp güne başlamak birçok kişi için ‘eziyet verici’ olarak tanımlanıyor. Günümüzde artarak devam eden bu soruna bir son vermek isteyen Güney Avustralya Üniversitesi’nden Siobhan Banks ve Crystal Grant, sabah rahat uyanabilmek için sekiz tüyo verdi:

Haberin Devamı

1- Uyanmak için ışıktan faydalanın: Özellikle gün ışığı vücudun kendini uyandırması için büyük önem taşıyor.

2- Uyumak için karanlıktan destek alın: Melatonin hormonunu yükselten ışık nedeniyle, yatakta tabletlerden ya da ışık saçan aygıtlardan uzak durmak gerekir.

3- Yatmadan önce yemek yemeyin: Uyku öncesinde yenen yemek, yattığınızda mide yanmasına sebebiyet verebilir. Yatmadan iki saat öncesinde beslenmeyi durdurun.

4- Yatağa gitmeden önce alkolü bırakın: Alkol, kâbuslara ya da başağrısıyla uyanmanıza neden olabilir. Yatmadan dört saat öncesinde alkol alımını durdurun.

5- Kafanızı düşüncelerden arındırın: Uyumadan önce ılık bir duş almak ya da kitap okumak stresi azaltmaya yardımcı olur.

6- Yatmadan hemen önce oyun oynamaktan ya da egzersiz yapmaktan kaçının: Bu durum psikolojik olarak uyarılmanıza sebep olur ve uyanık kalmanızı sağlar.

Haberin Devamı

7- Kendiniz için bir rutin oluşturun: Vücut saatinizi dikkate alarak kendinize uygun bir zamanlama yaratın.

8-Uyku için iyi bir ortam oluşturun: Sessiz, karanlık ve serin oda ve uygun bir yatak, kaliteli bir güne başlamanıza destek olacaktır.