Gündem ‘Şafak’ın korkusuzluğunu üzerlerine alındılar’

‘Şafak’ın korkusuzluğunu üzerlerine alındılar’

19.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine dün de devam edildi.

‘Şafak’ın korkusuzluğunu üzerlerine alındılar’

ELİF ALTIN İSTANBUL-  Müşteki Suphi Malgaz ifadesinde, inşaat işleri yaptığını, daire satışı ile ilgili anlaşmazlık çıktığını, sonrasında bu anlaşmazlık için buluştuklarını ifade ederek, 65 bin lira için anlaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ifadesinde, olayın evvelini bilmediğini söyledi. Celal Mahmutyazıcıoğlu, “Araştırınca gerçekten saçma sapan 65 bin TL’lik bir mesele olduğunu öğrendim. Anladığım kadarıyla bu sürecin en büyük suçlusu emniyet, savcılık ve Şafak. Şaşırdım diyemem, birçoğunun sabıkası belli. Mesele de belli. Hukuki bir karşılığı olur olmaz ama mesele 65 bin lira meselesinden çıkmış” dedi. Mahmutyazıcıoğlu, “Şafak korkusu olmayan bir çocuktu. Büyük bir haksızlıkla karşılaşınca ölçüsüz tepkiler verebilirdi. Bu insanların hayatlarındaki en önemli şey korkutmak olduğu için bu kişiler Şafak’ın kendilerinden korkmamasını, bu korkusuzluğunu üzerlerine alındılar. Bu korkusuzluğu yıldırmak üzerine anladığım birkaç ay önce planlar yapılmış içki masalarında konuşulmuş” diye konuştu. Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına, Fatih Okan Kodak, Burak Otçuoğlu ve Uğurcan Bilge’nin tahliyesine karar verdi. Mahmutyazıcıoğlu’nun telefonlarının mirasçılarına iade edilmesine karar veren mahkeme, duruşmaya gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine de hükmetti.