Gündem Sağ kulaçta Asya sol kulaçta Avrupa!

Sağ kulaçta Asya sol kulaçta Avrupa!

25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın 27’ncisi bin 988 sporcunun katılımıyla bu pazar Kanlıca ile Kuruçeşme arasında yapılacak...

Sağ kulaçta Asya sol kulaçta Avrupa


Dünyanın iki kıta arasında yapılan tek yüzme yarışı olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı bu Pazar gerçekleştirilecek. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, 6.5 kilometrelik parkurdaki yarışı yurtdışından büyük ilgi olduğunu söyledi. Yarışta 15 birincilik kazanan Renin Gemicioğlu ise “Ailemle birlikte katılıyoruz. Dünyanın hiçbir yüzme yarışında sağ kulaçta Avrupa’yı sol kulaçta Asya’yı göremezsiniz” dedi.

En çok katılım Rusya’dan
Kanlıca ile Kuruçeşme arasında yapılacak Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, dünyanın iki kıta arasındaki tek organizasyonu. İlk kez 1989’da 4’ü bayan toplam 68 yüzücüyle başlayan yarışın bu yıl gerçekleştirilecek 27.’sine 892’si yabancı toplam bin 988 sporcu katılıyor. Her yıl katılımcı sayısı artan yarışta yüzücü sayısını sınırlamak zorunda kaldıklarını söyleyen Komite Başkanı Nihat Usta, Almanya, İtalya ve Rusya gibi ülkelerdeki yüzme kulüplerinin öğrencilerini 1 yıl boyunca bu yarışa hazırlamak için çabaladığını belirtti.
Usta, “Bu yarış sadece bir spor organizasyonu değil kentin tarihini ve doğal güzellikleri tanıtan bir etkinlik. Bizi arayıp kontenjan isteyen ülkeler var. Her yıl daha çok biliniyor ve değeri artıyor. 50 ülkeden yüzücü katılıyor. En çok yüzücüyü Rusya ve İtalya’dan alıyoruz. Su Ada’ya kadar ana akıntıyı iyi kullanmak gerekli. Eğer ana akıntıyı kullanamazlarsa Boğaziçi Köprüsü’nün altından toplamak zorunda kalırız” dedi.

Haberin Devamı

‘Yıllardır ailece yüzüyoruz’
Yeditepe Üniversitesi’nde yüzme antrenörü olan Renin Gemicioğlu ise, “Bu yarışa 22 kez katıldık. Babam Sami, annem Rabia ve ağabeyim Emrah ile 2008’den beri ailece yüzüyoruz. 15 birinciliğim var ve en iyi 49 dakika da bitirdim. Atladığımız yerden 2. Köprüye kadar kalabalık nedeniyle ilerlemek zor. Su Ada’ya kadar geldikten sonra ise bitişe gelmek zor. Çok maceralı bir yarış olduğu için tüm sporculara büyük keyif veriyor” diye konuştu. 7 okyanusu yüzerek geçen İngiliz Adam Walker ise İstanbul’a gelmekten büyük heyecan duyduğunu söyledi. Walker ayrıca Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı nedeniyle Anzak koyu’nda 1 Ağustos’ta düzenlenecek yüzme etkinliğinde de yer alacak.