Gündem Sağır ve dilsize propaganda cezası

Sağır ve dilsize propaganda cezası

15.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İşitme engelli İlhan’ın ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla 25 yıl hapsi isteniyor. Avukatı, ‘İlhan konuşamıyor ki nasıl slogan atsın’ dedi

Sağır ve dilsize propaganda cezası

MERSİN’de terör örgütü PKK’nın gösterisine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan işitme engelli 37 yaşındaki Mehmet Tahir İlhan’a, ’örgüt adına suç işlemek’ ve ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından 25 yıl hapis cezası isteniyor.
YSK’nın BDP’nin desteklediği 7 bağımsız adayı veto etmesini 21 Nisan 2011 günü protesto eden gruba müdahale eden polis, hamallık yapan işitme engelli İlhan’ı da gözaltına aldı. Çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İlhan hakkında yürütülen soruşturma Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Adana’da ifadeye çağrılan İlhan bu kez tutuklandı. İlhan hakkında, ’örgüt adına suç işlemek’, ’örgüt propagandası yapmak’, ’görev başındaki memura görevini yaptırmamak için direnmek’ iddiasıyla 25 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tercümanla konuştu
İlhan tercüman aracılığıyla verdiği ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. İlhan ifadesinde şöyle dedi:
“Olayın meydana geldiği gün evime giderken polis eylem yapan bir gruba müdahale etti. Ben de aralarında kaldım. Yakalandığım sırada üzerimde çıkan krem, kırmızı, turuncu, yeşil renklerden oluşan eşarp bana aittir, halden aldım. Limonu ise polis tarafından gaz sıkılması sırasında etkisini gidermek amacıyla aldım cebimde duruyordu.”
6 çocuk annesi 32 yaşındaki Necmiye İlhan, yaşadığı sıkıntıyı Türkçe bilmediği için yakınları aracılığıyla anlattı. İlhan’ın Avukatı Tugay Bek, “İlhan, doğuştan tamamen duymayan ve konuşmayan işitme ve duyma özürlüdür ve aynı zamanda okuma ve yazması da yoktur. İlhan’ın sloganlara eşlik etmesi imkansızdır” dedi.