Gündem 'Şahane' savunmaya eşinden tepki!

'Şahane' savunmaya eşinden tepki!

22.08.2008 - 09:52 | Son Güncellenme:

Adı yasak aşk iddialarına karışan Yaşar Nuri Öztürk, haberi yalanlarken açıklamaları karısını kızdırdı

Şahane savunmaya eşinden tepki

Yaşar Nuri Öztürk’ün birlikte olduğu iddia edilen Şahane Müftüoğlu’nu savunması ve “Eşim kullanıldı” demesi Canan Öztürk’ü sinirlendirdi. Müftüoğlu’nun ailesini överek, “Keşke herkes Şahane gibi olsa” diyen Yaşar Nuri Hoca’ya eşinin cevabı ağır oldu: Kesinlikle kullanılmadım. Müftüoğlu’nun ailesinden övgüyle bahsetmesi içine düştüğü tuzağı gözler önüne seriyor

“Eşinle birlikteyim. Sana çok gülüyor” mesajıyla başlayan Öztürk-Müftüoğlu ilişkisinde ikinci perde. Yaşar Nuri Hoca’nın eski danışmanıyla aşk yaşadığı iddiaları ailesini de ikiye böldü. Yaşar Nuri Öztürk, birlikte olduğu söylenilen Şahane Müftüoğlu ve ailesini savunurken, eşi Canan Öztürk bu duruma tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ÖVGÜ SÖZLERİNE KIZDI

Eşinin kendisi hakkında “kullanıldı” yorumunu sert bir dille eleştiren Canan Öztürk, “Kullanıldığım kesinlikle yalandır” dedi. Eşinin açıklamalarını Beykoz’daki evinde izleyen Canan Öztürk, Yaşar Nuri Öztürk’ün Şahane Müftüoğlu’nun ailesine yönelik övgü dolu sözlerine tepki göstererek, “Bu övgüler düştüğü tuzağı gösteriyor” diye konuştu.

ASLA KULLANILMADIM

“Eşim kullanıldı” sözünü asla kabul etmeyeceğini söyleyen Canan Öztürk, “Kimse beni kullanmadı. Böyle bir sözü asla kabul etmiyorum. Eşime karşı Halkın Yükselişi Partisi’ndeki muhalifler tarafından komplo kurulduğu da tamamen asılsızdır” dedi. Öztürk, Şahane Müftüoğlu’nun kendisine gönderdiği çirkin mesajlardan sonra harekete geçmek zorunda kaldığını anlatarak, “Tamamen kendi kararımla savcılığa gitmeye hazırlanırken bir soru üzerine bu olayı doğruladım. Kimsenin beni kullanması söz konusu değildir. Bu sözleri esefle kınıyorum. Ben sadece herkesin güvendiği bir ismin zedelenmemesi için sessiz kalmayı tercih ediyorum” dedi.

TÜRKİYE SEVDALISI

Şahane Müftüoğlu’yla arasında yaşananlar hakkında çıkan söylentileri değerlendiren Yaşar Nuri Öztürk ise, “Buna komplo bile denilmez. Bu çeşme başı dedikodusu” dedi. Seçimlerde Şahane Müftüoğlu’nu aday göstermek için yaşının büyütüldüğü iddiasını da cevaplayan Öztürk şöyle konuştu: “Şahane Hanım iki defa tez hazırlamış birikimli bir kişi. Türkiye sevdalısı. Birikimli olduğunu bildiğimiz için seçimlerde kendisini birinci sıradan aday gösterdik. Aday gösterebilmemiz için yaşını mahkeme kararıyla büyüttüğümüz doğrudur” diye konuştu.


Keşke herkes onun gibi olsa
Katıldığı bir televizyon programında hakkındaki iddiaları cevaplayan İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk, Şahane Müftüoğlu’na sahip çıktı. “Keşke herkes Şahane gibi olsa” diyen Öztürk, Müftüoğlu’nun ailesiyle ilgili, eşi Canan Öztürk’ün söylediklerini de yalanladı. Şahane Müftüoğlu’nun babasının bar-pavyon gibi yerlerde müzik yapmadığını belirten Yaşar Nuri Öztürk, “Çok saygın bir aile. Ailece de defalarca görüşmüşüzdür. Müzik konusuna gelince... Babası müzisyen. Aile içinde ya da dostlarıyla birlikteyken Türk Sanat Müziği icra ettiği doğrudur” diye konuştu.


Yaşar Okuyan, aşk iddiaları üzerine istifa etti