Gündem Sahte kimlikle gelip öldürmüş

Sahte kimlikle gelip öldürmüş

17.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da boğazı kesilerek öldürülen 10 çocuk babası Nasrettin Şeker’in katili, alacak verecek anlaşmazlığından husumetli olduğu müşterisi Murat Aydoğdu çıktı.

Sahte kimlikle gelip öldürmüş

Şüphelinin sahte kimlikle bilet alarak Antalya’ya geldiği, cinayetten sonra arkadaşlarının yardımıyla kaçtığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Almanya’da yaşayan 40 yaşındaki Murat Aydoğdu, satın aldığı evin dekorasyonu yaptırmak üzere Nasrettin Şeker ile anlaştı ve Almanya’ya döndü. Taşar evi yenileyip parasını istedi. Ancak Aydoğdu, iddiaya göre Şeker’e para ödemedi. Bunun üzerine Nasrettin Şeker, dekorasyonunu yaptığı Aydoğdu’nun evine taşındı.

Ordu’dan gelmiş

Bir süre sonra Türkiye’ye dönen Aydoğdu, evi boşaltmasını isteyince Şeker, parasını alamadığı için ret cevabı verdi.

Bunun üzerine olay yargıya taşındı. Nasrettin Şeker, geçen 30 Ekim akşamı sokak ortasında boğazı kesilerek öldürüldü. Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, Murat Aydoğdu ile Şeker’in ev yüzünden sorun yaşadığını tespit etti. Cinayetin işlendiği saatte Aydoğdu’nun cep telefonu sinyallerinden ve kameralardan olay yerinde olduğunu tespit eden polis, şüpheliyi gözaltına aldı. Uyuşturucu ticareti yapma suçundan poliste kaydı bulunan Aydoğdu’nun üzerinde sahte Türk ve Alman kimlikleri ele geçirildi. Cinayetten önce ’Yalçın Aydoğan’ adıyla Ordu’dan bilet alıp otobüsle Antalya’ya geldiği tespit edilen Aydoğdu’nun, arkadaşları H.D. ile M.A.’nın evlerinde kaldığı, cinayetten sonra da bu iki kişinin yardımıyla kaçtığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Hâkim karşısında

Aydoğdu, ’tasarlayarak insan öldürme’ suçundan, diğer iki şüpheli ise ’cinayete yardım’ suçundan tutuklandı. H.D. ve M.A. daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında hakim karşısına çıkan Aydoğdu, uzun yıllar Almanya’da yaşadığı için Türkçeyi iyi konuşamadığını söyleyince, savunmasının bir sonraki duruşmada tercüman eşliğinde alınmasına karar verildi. Cinayete yardım etmekle suçlanan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.