Gündem Sahte pasaport operasyonu! Peş peşe gözaltılar

Sahte pasaport operasyonu! Peş peşe gözaltılar

27.10.2023 - 12:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet yürüten kişilerin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

Sahte pasaport operasyonu Peş peşe gözaltılar

İstanbul ve Bitlis'te PKK/KCK terör örgütünün siyasal yapılanması içerisinde faaliyet gösterip, örgüt mensuplarının yurt dışına çıkabilmesi için sahte pasaport ve evrak hazırladıkları belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 şüpheliden 7’si yakalanarak gözaltına alındı. 

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet yürüten kişilerin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda PKK/KCK terör örgütünün siyasal alan yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri değerlendirilen bazı kişilerin, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği isimli derneğin faaliyetleri kapsamında terör örgütü üyelerine sahte pasaport ve evrak hazırladıkları belirlendi.

Bu evraklarla şüphelilerin yurtdışına illegal yollardan çıkmasını organize eden 8 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması için İstanbul ve Bitlis’te çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 şüpheliden 7’si yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda  çok sayıda dijital materyal, 1 ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 2 şarjör, 15 fişek , yasaklı yayın ve örgütsel doküman ele geçilirdi. Şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.