Gündem Sakine’ye 99 kırbaç cezası

Sakine’ye 99 kırbaç cezası

05.09.2010 - 00:27 | Son Güncellenme:

İran’da zina yaptığı iddiasıyla recm cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani’nin İngiliz The Times gazetesinde çıkan ve daha sonra yanlış olduğu anlaşılan başörtüsüz fotoğrafından dolayı 99 kırbaç cezasına çarptırıldığı bildirildi. Bu arada İranlı Sakine Aştiyani için freesakineh.org’daki imza sayısı 24 saatte 237 binden 270 bine çıktı

Sakine’ye 99 kırbaç cezası

İran’da zina yaptığı iddiasıyla recm cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani’nin İngiliz The Times gazetesinde çıkan ve daha sonra yanlış olduğu anlaşılan başörtüsüz fotoğrafından dolayı 99 kırbaç cezasına çarptırıldığı bildirildi. Sakine’nin oğlu Seccad, Fransız magazin websitesi La Regle du Jeu ve Dentelles et Tchador bloguna konuyla verdiği röportajda, annesine verilen yeni cezayı salıverilen tutuklulardan öğrendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Destek yağıyor

İran’da zina yaptığı gerekçesiyle recim (taşlayarak öldürme) cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani’nin özgürlüğüne kavuşması için açılan kampanyaya Türkiye’den de destek yağıyor.
Milliyet’in okurlarını freesakineh.org sitesindeki imza kampanyasına katılmaya davet etmesinden sonra Milliyet.com.tr’de Sakine’nin özgürlüğünü için çağrı yapan haberi en az 150 bin kişi tıkladı. Milliyet.com.tr’nin okuyucularını yönlendirdiği freesakineh.org sitesindeki imza sayısı ise 24 saat içinde 237 binden, 270 bine yükseldi.
Sitede Sakine Aştiyani’nin serbest bırakılması ve adil yargılanması için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiserliği’ne gönderilen dilekçeyi imzalayanların isimlerini sergileyen sayfalarda Türkiye’den binlerce kişinin ismi yer aldı.
Sitede dilekçeyi göndermek için isim-soyad yazmak yeterli olduğundan burada ismi geçen kişilerin imzayı kendilerinin mi attığı yoksa başkalarının bu isimleri mi kullandığını tam olarak bilmek mümkün değil. Ancak sitede yer alan isimler arasında Ahmet Altan’dan Nihat Doğan’a kadar birçok ünlünün ismi de yer alıyor.
İşte sitede Sakine’ye destek için imza atanların arasında gözüken ünlü isimlerden bazıları: Emre Aydın, Ali Nesin, Aykut Kocaman, Volkan Demirel, Tarkan, Yılmaz Özdil, Ahmet Altan, Ahmet Hakan, Osman Baydemir, Lale Mansur, Görkem Yeltan, Hakan Şükür.

Haberin Devamı

Hollywood da imzaladı
freesakineh.org sitesindeki dilekçeyi bugüne kadar imzalayanlar arasında Michael Douglas, Catherine Zeto-Jones, Gwyneth Paltrow, Hugh Jackman, Annie Lennox, Yoko Ono, Sting gibi sanatçılar yer alıyor. Ünlü yazar Salman Ruşdi, Fransız filozof Bernard-Henri LÈvy, Nobel Barış Ödülü sahibi İranlı Şirin Ebadi, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve İngiliz iş adamı Richard Branson da imza verenler arasında.