Gündem Saldırı sonrası Kilis’e çıkarma

Saldırı sonrası Kilis’e çıkarma

14.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan dün sürpriz bir şekilde art arda roketli saldırıların yaşandığı Kilis’e giderek incelemelerde bulundu.

Saldırı sonrası Kilis’e çıkarma

Terör örgütü IŞİD denetimindeki Bap bölgesinden ateşlendiği tahmin edilen üç Katyuşa roketatar mermisi, dün sabah Kilis’in Kazımkarabekir Mahallesi’ndeki boş araziye düştü.
Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından Türkiye’den roketatarların atıldığı bölgeye angajman kuralları kapsamında misliyle top atışı yapıldı.
Gürültüyle düşen roketatarlar kentte paniğe yol açarken, bölgeye çok sayıda polis ve sağlık görevlisi sevk edildi.

Helikopterle geldi
Bu gelişmelerin ardından Orgeneral Akar, MİT Müsteşarı Fidan ve beraberindeki generaller ile MİT yetkilileri, birlikte Skorsky helikopterlerle Kilis’e geldi. Havadan sınır hattını inceleyen Akar ve Fidan, bölgedeki askeri birlikleri de inceledi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gaziantep ve Kilis’te bulunan birlikleri ziyaret ederek, bölgedeki son gelişmeler ve sınır ötesinde muhalifler ile DEAŞ terör örgütü arasında devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi almıştır. Hudut Karakollarında görev yapan personel ile de görüşecek olan Orgeneral Hulusi Akar sınır güvenliği ile ilgili alınan tedbirleri yerinde inceleyecektir. Ayrıca Kilis Valisi’ni de ziyaret etmiştir” denildi.
Orgeneral Akar ve Fidan sınır hattına geçtikten sonra 12.00 sıralarında da Milli Savunma Bakanı Yılmaz Kilis’e geldi. Bakan Yılmaz, beraberindeki Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile birlikte Valiliği ziyaret edecek, daha sonra patlamalarda yaralananları tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Yılmaz, ardından aynı patlamada ölen belediye işçilerinden Mehmet Yaşar Onarıcı’nın cenaze törenine katıldı.