Gündem Salı günü hava durumu nasıl olacak? (16 Temmuz) İstanbul, Ankara, İzmir yağış var mı?

Salı günü hava durumu nasıl olacak? (16 Temmuz) İstanbul, Ankara, İzmir yağış var mı?

15.07.2019 - 20:32 | Son Güncellenme:

Yaz mevsiminin ortasına yaklaştığımız şu günlerde sıcaklıklar ve yaz yağmurları da artmaya başladı. Peki birkaç gündür oldukça sıcak günler geçiren yurt genelinde hava durumu nasıl olacak? İşte 16 Temmuz hava sıcaklıkları...

Salı günü hava durumu nasıl olacak (16 Temmuz) İstanbul, Ankara, İzmir yağış var mı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz ile Kırklareli, Edirne, Samsun, Ordu, Malatya, Elazığ ve Erzincan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Trabzon ve Rize çevreleri ile Giresun'unun doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Trabzon ve Rize çevreleri ile Giresun'unun doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL 18°C, 26°C Parçalı bulutlu

ANKARA 13°C, 27°C Parçalı bulutlu

İZMİR 21°C, 31°C Az bulutlu