Gündem ‘Samast dosyası yeniden birleştirilsin’

‘Samast dosyası yeniden birleştirilsin’

03.11.2010 - 03:32 | Son Güncellenme:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davaya Dink ailesi adına katılan avukatlar, tutuklu sanık Ogün Samast yönünden ayrılan dosyanın yeniden birleştirilmesini istedi

‘Samast dosyası yeniden birleştirilsin’

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iki sayfalık dilekçe sunan Rakel, Delal, Arat, Seda ve Hosrof Dink’in avukatları Fethiye Çetin ve İsmail Cem Halavurt, 25 Ekim’deki duruşmada 6008 Sayılı Kanun kapsamında Ogün Samast’ın dosyasının çocuk mahkemesine gönderildiğini hatırlattı. Avukatlar dilekçelerinde, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nden, “Yasal düzenleme çerçevesinde dosya Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş olsa da, işlenen suçun niteliği, davanın geldiği aşama, maddi gerçekliğin ortaya çıkması, Ogün Samast’ın diğer sanıklarla olan fiili ve hukuki irtibatı nedeniyle CMK 7. madde hükmü de göz önüne alınarak çocuk ağır ceza mahkemesinden birleştirme talebinde bulunulmasını, bu hususta görüş bildirilmesini” talep etti.
5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu’nun “iştirak halinde işlenen suçlar” başlığını düzenleyen 17. maddesindeki “Davaların birlikte yürütülmesinin zorunlu görülmesi halinde, genel mahkemelerde, yargılamanın her aşamasında, mahkemelerin uygun bulması şartıyla birleştirme kararı verilebilir. Bu takdirde birleştirilen davalar genel mahkemelerde görülür” ifadelerine göre başvuran avukatlar birleştirmenin dava ekonomisi gereğince bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Yazarlar