Gündem Samsunlu iki şehidin cenazesinde olay çıktı

Samsunlu iki şehidin cenazesinde olay çıktı

21.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bingöl’deki saldırıda şehit olan Jandarma Er Savaş Topal için Samsun’un Alaçam ilçesi Yenice köyünde tören düzenlendi.

Samsunlu iki şehidin cenazesinde olay çıktı

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Anne Emine Topal, oğlunun tabutuna sarılarak, “Ne güzelsin yavrum. Kırmızı bayrakla seni yolladım. Kırmızı bayrakla bana geri geldin. Hiç bir zaman o bayrak üzerinden ayrılmasın yavrum” diyerek ağladı.
Şehidin cenazesi top arabasına konularak köy mezarlığına taşınırken, Bakan Kılıç alandan ayrılmak istedi. Makam aracına doğru yürüdüğü sırada ellerinde Türk bayrağı olan 20 kişilik bir grup bakanın yolunu kapattı. Grup İstiklal Marşı okumaya başlayınca Bakan Kılıç da durdu. Daha sonra polis olay çıkmaması için grubu yol kenarına çekerek bakanın yolunu açtı.

Haberin Devamı

Başkana yumruk
Şehitlerden Piyade Er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun cenazesi ise önce Alaçam’a getirildi. Burada 100 kişilik bir grup ellerinde Türk bayraklarıyla cenaze aracının önünü keserek helallik alınmasını istedi. Ancak aile ve yetkililer buna karşı çıkarak cenazeyi köye götürdü. Bu sırada grup cenaze aracının arkasından giden Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz’ın makam aracının önünü keserek, “Şehidimizden helallik alacaktık bunu bile çok gördünüz” diyerek aracına saldırdı. Yılmaz araçtan inerek öfkeli grubu yatıştırmaya çalıştı. Tartışma sırasında Yılmaz’ın yüzüne bir yumruk isabet etti. Korumalar ve Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan araya girerek grubu sakinleştirdi.

‘Oslo’ya gidin’
Pelitbükü Sekecek köyünde düzenlenen tönenin ardından şehit Aydoğdu’nun cenazesi Kavşakbaşı Mezarlığı’na götürdü. Bu sırada Bakan Suat Kılıç ile Vali Hüseyin Aksoy da mezarlığa gelince tepkilen başladı. Bir kişi Kılıç’a “Şehit evine değil Oslo’ya gidin” diye, bir başkası da, “Bir bakanı iki yüz kişi koruyor ama, bizim evladımızı kimse koruyamadı” diye bağırdı. Kılıç kalabalığa dönerek, “Şehit hepimizin. İstismara izin vermeyin şehit Türk milletinin şehidi” dedi.
SAMSUN DHA

Haberin Devamı

Bu arabayı çok seviyordu
Bingöl şehitlerinden Topçu Er Anıl Eruluç için memleketi Manisa’nın Salihli ilçesindeki Karaman Camii’nde tören düzenlendi. Baba Nevzat, anne Şükran ve kardeşi Cemal Eruluç metanetli duruşlarıyla dikkat çekti. Törenin ardından Kurudere Caddesi’nde saygı yürüyüşü yapıldı. Trafiğe kapatılan caddedeki tüm binalar, Türk bayraklarıyla donatılırken, 20 bin kişilik kortejin en önünde ise üzerine Türk bayrağı sarılan ve fotoğrafı konulan şehit Eruluç’un çok sevdiği otomobili yer aldı. Yürüyüş sonrası Eruluç, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Eruluç’un bir bilgisayar şirketinde çalışması nedeniyle askerliğini üç defa tecil ettirdiği, ancak bu yıl vatani görevini yapmaya karar verdiği öğrenildi.
MANİSA DHA

Samsunlu iki şehidin cenazesinde olay çıktı


‘Gerekirse ben de giderim’
Şehit Jandarma Çavuş Mehmet Dildari için de memleketi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde tören düzenlendi. Şehidin 3 erkek kardeşinin, üzerinde ay-yıldız olan tişörtler giymesi dikkat çekti. Anne Tuncay Dildari güçlükle ayakta dururken, “Bir evladım daha var. Onu da gönderirim. Gerekirse ben de giderim” diyerek ağıt yaktı. Şehidin nişanlısı Sevim Süyüm ise Dilderi’nin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
NİĞDE DHA