Gündem Sandıkta eylem yapan Femen üyesine 3 yıl

Sandıkta eylem yapan Femen üyesine 3 yıl

06.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üsküdar’daki Burhaniye İlköğretim Okulu’nda, 30 Mart yerel seçimlerinde oy verme işlemi sırasında eylem yapan 2 Femen üyesi hakkında “alenen hayasızca hareketlerde bulunmak” ve “seçim kanununa muhalefet etmek” suçlarından 1’er yıldan 3’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sandıkta eylem yapan Femen üyesine 3 yıl


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Fransız uyruklu Solene Annie Assouan ve Elvire Duvelle Charles’in, Femen ismiyle bilinen ve dünyanın bir çok ülkesinde aktivist olarak çeşitli eylemler yapan gruba mensup oldukları anlatıldı.
İddianamede, şüphelilerin ifadelerinde “Türkiye’deki internet yasakları, ifade ve düşünce özgürlüğünün kısıtlanması, baskı ortamı oluşturulduğu düşüncesinde olduklarını, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de bu eylemi kasıtlı yaptıklarını, seçimi engellemeye ve kendilerini teşhir amacı taşımadıklarını” anlattıkları kaydedildi.
Şüphelilerin propaganda yapmanın yasak olduğu oy verme gününde seçimin düzenini bozabilecek, oy vermenin tam bir serbestlikle yapılmasına etki edebilecek şekilde söz ve yazıyla propaganda yaptığı belirtilen iddianamede, 1’er yıldan 3’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.