Gündem Sanık polisten Sarısülük ailesine dava

Sanık polisten Sarısülük ailesine dava

28.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemleri sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ailesine yeni bir soruşturma daha açtı.

Sanık polisten Sarısülük ailesine dava


Gezi Parkı eylemlerinin Ankara ayağında polis memuru Ahmet Ş.’nin silahından çıkan kurşunla Ethem Sarısülük hayatını kaybetmişti. Polis memuru Ahmet Ş. hakkında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında olaylar çıkmıştı.
Soruşturma sanık polis memuru Ahmet Ş.’nin davanın ilk duruşmasında çıkan olaylarda Sarısülük ailesinin kendisini darp ettiği ve mahkeme heyetine küfrettiği iddialarına dayanıyor. Ailesinin ve avukatlarının davadan çekilmesi için yoğun bir baskı altında tutulduğunu ifade eden Mustafa Sarısülük, “Babamın durumu ortada. Kardeşlerim Cem ve İkrar için 12 yıl hapis istemiyle de bir iddianame hazırlandı. Bütün amaç bizi davadan vazgeçirmek, caydırmak. Bizler davamızdan vazgeçmeyiz, sonuna kadar bu işin takipçisiyiz” diye konuştu. Dün ifade vermeyen Cem Sarısülük’ün ise önümüzdeki hafta içerisinde ifade için savcılığa gelmesi bekleniyor.