Gündem ‘Şanlıurfa yeşille anılacak’

‘Şanlıurfa yeşille anılacak’

11.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa tarihinin, en büyük yeşil alan projesi olan GAP Vadisi hızla ilerliyor. Başkan Nihat Çiftçi, “6 etaptan oluşan ve kent ormanı ile birleştirilecek olan GAP Vadisi, 3 milyon 500 bin metrekarelik alanı ile tüm Şanlıurfalıların buluşma adresi olacak” dedi

‘Şanlıurfa yeşille anılacak’

‘Şanlıurfa yeşille anılacak’
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurak iklim kuşağı Şanlıurfa, artık yeşil alanları ile anılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin kent ormanı ile birleştirmeyi planladığı ve 6 etaptan oluşan GAP Vadisi projesi hızla ilerliyor. İçerisinde Cumhuriyet Sosyal Tesisleri, GAP SUKAY, Şanlıurfa Bilim Merkezi, Olimpik Yüzme Yavuzları, Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası ile Teleferik Projesi’ni bulunduran GAP Vadisi, Kent Ormanı ile birlikte toplamda 3 milyon 500 bin metrekareden oluşacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin planlaması ile yeşil alana dönüşen atıl alanların Şanlıurfa için can damarı olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şehir halkının ailesi ile birlikte gelebileceği tesisler oluşturacaklarını söyledi.

Düğün alanları

Yapımı tamamlanan GAP Vadisi Projesi 1. Etabı vatandaşların hizmetine sunuldu. Projenin 120 bin metrekarelik kısmını oluşturan 1. Etap eğlence, dinlenme ve sportif faaliyet alanlarından oluşuyor. İçerisinde piknik alanı, yürüme yolları, su oyun parkı, çocuk oyun alanları, fitness alanları, anfi şeklinde tasarlanmış kuru havuz, havuz başı kır düğünü alanları ve oturma birimlerinin yer aldığı GAP Vadisi 1. Etabı’nda yer alan Cumhuriyet Tesisleri’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

Sportif faaliyetler

GAP Vadisi 2. Etap çalışmaları, 42 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Alan içerisinde 1 adet mini futbol sahası, 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, 1 adet mini golf sahası, 1 adet voleybol sahası, 1 adet anfi, ahşap pergoleler, yürüyüş yolları, oturma bankları, 302 araçlık otopark, market binası ve kafeterya yer alıyor.

‘Şanlıurfa yeşille anılacak’

Doyumsuz seyir keyfi

330 bin metrekarelik GAP Vadisi 3. Etap’ın çalışmaları ise tamamlanmak üzere. Projede seyir terasları, fitness alanları, koşu pistleri, kamelyalar, piknik alanları, güvenlik binası, büfe ve amfi alanları yer alıyor.

Amfi görünümü

GAP Vadisi 4. Etap çalışmaları, Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şehirler Arası Otobüs Terminali arasındaki alanda yapılıyor. 115 bin metrekare alanda yapılacak olan proje kapsamında 1 kafeterya, 1 kaskatlı havuz, 1 süs havuzu, 3 gömük kafe, asma germe sistemlerden gölgelik, konsol tipi oturma birimleri, amfi şeklinde oturma birimleri, yürüyüş yolları, peyzaj alanları, oyun gurupları, idari binalar, yığma taş duvarlar, sulama sistemleri ve aydınlatmalar yapılarak halkın hizmetine sunulacak.

Orman havası

GAP Vadisi 5. Etap ise 120 bin metrekareden oluşuyor. Projede mevsimsel değişikliklerin izlenebileceği ağaç türleri, çim derzli kayrak taşından yürüme yolları, araç otoparkı ve fotoğraf çekim alanları yer alacak.

Haberin Devamı

Tematik bahçe

GAP Vadisi 6. Etap da 930 bin metrekareden oluşuyor. 30 bin metrekaresi gölet, geniş yeşil alanlar ve yürüyüş yolları bulunan alanda, restaurant, kafeterya, çocuk oyun alanları, seyir terasları, 2 bin araçlık açık otopark ve tematik bahçeler yer alacak.

Kaliteli ve ferah yolculuk

Son 5 yılda nüfusu yüzde 25 oranında artan Şanlıurfa’da mevcut ulaşım sorununu aşmak için Trambüs Projesi’ni hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarında sona gelindi. Vatandaşların da tam destek verdiği Trambüs Projesi için belirlenen ilk etabın kısa süre sonra halkın hizmetine sunulacağı öğrenildi. Günlük 190 bin kişinin ulaşımda toplu taşımayı tercih ettiği Şanlıurfa, kısa bir süre sonra Türkiye’nin sayılı şehirlerinde olan bir hizmete daha kavuşacak. Toplu taşıma bazında toplam hat uzunluğu 844 kilometre olan Şanlıurfa’da yoğunluğun en fazla yaşandığı Abide, Balıklıgöl güzergâhı üzerinde vatandaşlara daha kaliteli ve ferah yolculuk yaptırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 7 kilometreyi kapsayan alandaki çalışmalarında son rötuşlarını yapıyor.

Haberin Devamı

‘Şanlıurfa yeşille anılacak’

Çevreci Trambüsle ulaşım rahatlıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trambüs Projesi kapsamında Tarihi Hanlar bölgesi, Balıklıgöl, Şanlıurfa Müzesi, Divanyolu Caddesi, Kapaklı Pasajı ve Atatürk Bulvarı güzergâhında yer alan 1. Etap çalışmaları kapsamında Trambüs duraklarının oluşturulduğu bölgelerde enerji nakil hatlarının yapımı gerçekleştirildi. Yeni nesil toplu taşıma sistemine destek vererek Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Nihat Çiftçi’ye teşekkür eden vatandaşlar, “Yapılan projenin trafiği rahatlatacağını biliyoruz. Bu tür projeleri şehrimize yakıştırıyoruz. Şehrimizde son yıllardaki değişim ve gelişim vatandaş olarak bizlere yansıyor ve bizleri çok sevindiriyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştular.

‘Şanlıurfa yeşille anılacak’

Oyun dünyasında geri sayım başladı

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da gençlere yönelik eğitim, sosyal ve spor alanında çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası’nda yapım çalışmalarında sona geldi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, “Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası’nı 19 Mayıs itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Çiftçi, yapımında sona gelinen Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası’nı inceleyerek yetkililerden fiziki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tüm detayların gözden geçirildiği alanda bir değerlendirme yaparak sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında Türkiye’nin en büyük yeşil alan projelerinden biri olan GAP Vadisi’ni hayata geçireceklerini belirten Nihat Çiftçi, Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası’nın GAP Vadisi ile eşlenik oluşturacağını söyledi. 19 Mayıs da açılması planlanan Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası, 30 bin metrekareden oluşuyor. Projede 18 adet farklı oyun grubu, macera parkuru, masa tenisi alanları, langırt oyun masaları, kaydırak, yüksek halatla tırmanma parkuru, biyolojik gölet, su oyun alanı, kum havuzu, oturma birimleri, piknik alanları, kamelyalar, trambolin, tırmanma duvarı, boyama duvarı ve kuru havuzlar yer alıyor.

‘Şanlıurfa yeşille anılacak’

Şanlıurfa’da su sporları bereketi

Sporun her alanında yatırımlarını sürdürerek vatandaşları su sporları ile buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi GAP SUKAY ile bölgede bir ilki daha başardı. İçerisinde 35 bin metrekarelik gölet ve yaklaşık 5 bin metrekarelik adadan oluşan GAP SUKAY’da su sporları adına her türlü aktivite mevcut. Restoranlar, kafeteryalar, teleferik, biyolojik gölet, temalı bahçeler, çocuk oyun ve oturma alanları, koşu parkuru ve atletizm parkuru gibi sosyal amaçlı kullanım alanlarının tümünü içerisinde bulunduran GAP SUKAY, Şanlıurfalı vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.