Gündem Sarallar’ın firari elebaşı yakalandı

Sarallar’ın firari elebaşı yakalandı

12.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarallar suç örgütünün firari elebaşı olarak aranan ve kamuoyunca Alaattin Saral olarak bilinen İlyas Saral, dün akşam İstanbul Havalimanı’nda yakalandı.

Sarallar’ın firari elebaşı yakalandı

FERİT ZENGİN / Haber Merkezi - Sarallar suç örgütünün elebaşı İlyas Saral, son 25 yıldır diğer suç örgütleriyle girdiği çatışmalar ve illegal faaliyetleriyle gündeme geliyordu. En son bir yıl önce 13 ilde düzenlenen ünlü iş insanı Erdal Acar’ın da aralarında bulunduğu 141 şüphelinin gözaltına alınıp 51’inin tutuklandığı “Racon operasyonu” soruşturmasından hakkında yakalama kararı bulunan İlyas Saral, dün Belçika’nın başkenti Brüksel’den bindiği tarifeli uçakla İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı.

Haberin Devamı

Cinayet, yaralama ve yağma gibi birçok suçun da talimatını verdiği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Saral, yurda giriş yapmak için yöneldiği pasaport kontrol polisine orijinal pasaportunu sundu. Geçtiğimiz yıl bu ay yurt dışına çıktığı belirlenen Saral’ın pasaport kontrolünde arandığını gören polis, durumu havalimanı şube ekiplerine iletti. Soğukkanlı olduğu ve ekipler gelene kadar pasaport kontrol noktasından ayrılmadığı görülen Saral, daha sonra görevli ekiplerce gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemleri devam eden Saral’ın yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.