Gündem Şardan’a ‘haber’ ödülü

Şardan’a ‘haber’ ödülü

02.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

ÇGD’nin 2012 yılı ödülleri sahiplerini buldu. Milliyet muhabiri Şardan, ‘Danıştay’da bir ricacı’ haberiyle Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü’nü aldı

Şardan’a ‘haber’ ödülü

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) 2012 yılının başarılı gazetecilerini açıkladı. Onur Ödülü, “baskı ve zorluklara karşın ilkeli yayınını sürdürmesi nedeni ve Hrant Dink anısına” gerekçe gösterilerek AGOS gazetesine verilirken Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü’ne, “Danıştay’da Bir Ricacı” başlıklı haberiyle Milliyet gazetesinden Tolga Şardan layık görüldü.
Çagdaş Gazeteciler Derneği Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, 2012 yılın başarılı gazetecileri ödüllerini alanlar şöyle:
Özel Onur Ödülü: AGOS Gazetesi. (Baskı ve zorluklara karşın ilkeli yayınını sürdürmesi nedeni ve Hrant Dink anısına), Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü: Ferit Demir (DHA-Tunceli ) Tunceli’de Fişlemeler haberiyle, Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü: Tolga Şardan (Milliyet) “Danıştay’da bir ricacı ” başlıklı haberiyle, Rafet Genç Haber Ödülü: Ali Ekber Ertürk (Akşam), “Alkol Araştırma Komisyonu” haberiyle, Behzat Miser Haber Ödülü: Sertaç Eş-İklim Öngel (Cumhuriyet) “Ankara-Altındağ’da karlı ev Arsa kapatma işleri” haberiyle, Cem Emir-Sebahattin Yılmaz Haber Ödülü: Burcu Cansu-(Birgün) “Cumhuriyetçi Teyze Beni Dövdü” haberiyle, Haber Ödülü: Funda Tosun(Agos) “Dink’e Suçsuz Diyen Hakim Üyeye uyarı” haberiyle, Mahmut Tali Öngören Televizyon Program Ödülü: Gül Muyan (TRT) “Zahide, Tahir, Hanım ve Diğerleri” TV programıyla.
İnceleme araştırma dalında ise Tarık Işık (Radikal) “Bir 12 Eylül Suçu: Dersim’i İrşat” araştırmasıyla ödüle layık görüldü.
İzzet Kezer Fotoğraf Ödülü’nü Cumhuriyet gazetesinden Necati Savaş “ODTÜ Ayakta ” fotoğrafı ile ve Doğan Haber Ajansı’ndan Hadi Kurt “Ateş Sınırı Aştı” fotoğrafı ile kazandı.
Karikatür alanında ödül Penguen, “Bu Hafta Kapağımızı Faşistler Hazırladı” karikatürüne giderken, röportaj dalında Vatan gazetesinden Kenan Butakın “Gece Çatışmada,Gündüz Hatay’da” röportajı ile ödül aldı. Derneğin ödüle layık gördüğü diğer dallar ve isimler şöyle:

SAYFA DÜZENİ
- Akten Acar-Ezgi Koman (Solfasol Gazetesi Ekim,2012 sayısı)

TELEVİZYON HABER
- Gökhan Gerçek (NTV) “Kod adı umut” haberiyle

TELEVİZYON PROGRAM
- Ahmet Ergen-Zülküf Aydın (NTV) “Ezgilerle Karadeniz” programı.

BELGESEL
- Ümit Kıvanç “Ağlama Anne Güzel Yerdeyim” (Roboski) belgeseli.

İNTERNET HABER SİTESİ
- BİANET : Özellikle Medya yaşamı ile ilgili kalıcı inceleme ve araştırmaları nedeniyle.

RADYO PROGRAMI
- (Rusya’nın Sesi Radyosu) “Atilla Güner’le Akşam Postası” programı