Gündem Sarıkamış şehitlerinin izinde yürüdüler

Sarıkamış şehitlerinin izinde yürüdüler

10.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kars Sarıkamış'ta 107 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen binlerce Mehmetçik, dün sabah saatlerinde "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğiyle anıldı.

Sarıkamış şehitlerinin izinde yürüdüler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da katıldığı yürüyüş, Kars Müftüsü Yusuf Eviş'in duasıyla başladı. Türkiye'nin dört bir yanından Sarıkamış'a gelen binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile Kızılçubuk zirvesinden yürüyüşe geçti. Protokol ve katılımcılar, yaklaşık 5 km yürüyüşün ardından Ayyıldız tören alanına geldi. Sarıkamış Harekatı'na katılan askerlerin kıyafetleriyle törende yer alan Sarıkamış 9'uncu Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler, alandaki dev Türk bayrağının altında nöbet tuttu. Şehitler için saygı atışı yapıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından da Milli Savunma Bakanı Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, anıta çelenk sundu. Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası Piyade Üsteğmen Mutlu Çelik ile Üstçavuş Emre Gencan, 107 yıl önceki Sarıkamış Hareketi ile ilgili bilgileri paylaştı.

Haberin Devamı

‘Kanlarını yerde bırakmadık’

Sarıkamış şehitleri için mesaj yayımlayan Bakan Akar, anma töreninde yaptığı konuşmada 3 askerin Suriye sınır hattında şehit olduğunu hatırlatarak "Saldırının hemen ardından gerekli operasyonlar başlatıldı. PKK/YPG hedefleri güçlü bir şekilde vuruldu, vurulmakta. İlk belirlemelere göre, 12 terörist etkisiz hale getirildi. Cezalandırma operasyonlarımız devam ediyor. Bu sayının artacağını değerlendiriyoruz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar hainleri, teröristleri bulacağız. Hiçbir zaman şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız" dedi. 107 yıl önce Allahuekber Dağları'nda yüzlerce vatan evladını bağrına aldığını belirten Bakan Yanık da Sarıkamış Harekatı sırasında Mehmetçik'i motive eden tek şeyin vatan savunması olduğunu söyledi. Bakan Kasapoğlu da "Şanlı ecdadımız; kararlığıyla, fedakarlığıyla, büyük cesaretiyle millet olma şuurunu bizlere güçlü ve kutlu bir emanet olarak bırakmıştır. Bu kutlu coğrafyada bu ruh, iman ve büyük istiklal iradesi, ilk günkü canlılığıyla büyük bir emanet olarak ilelebet yaşamaya devam edecektir" diye konuştu.