Gündem Sarıyer’de müzikhole silahlı saldırı! Bir ölü, 2’si polis 4 yaralı

Sarıyer’de müzikhole silahlı saldırı! Bir ölü, 2’si polis 4 yaralı

25.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Sarıyer’de, Huzur Mahallesi Umar Sokak’ta bulunan Kristal Müzikhole dün gece sabaha karşı 04.00 sıralarında gelen 5 kişilik bir grup üzerlerinde silah bulunduğu gerekçesiyle mekâna alınmadı.

Sarıyer’de müzikhole silahlı saldırı Bir ölü, 2’si polis 4 yaralı

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - Grupla müzikhol çalışanları arasında çıkan tartışma bir anda yumruklu kavgaya dönüştü. Kavga sonrası 5 kişilik grup, tehditler savurarak araçlarına binip olay yerinden ayrıldı. Olayın bildirilmesi üzerine olay yerine giden Sarıyer ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geldi. İnceleme yapıp, şikâyetçi mekân sahibi ve çalışanlarının ifadesini aldı.

Haberin Devamı

Geri dönüp, saldırdılar

İlk kavgadan yarım saat sonra motosikletle olay yerine gelen şüpheliler mekânın önünde kurşun yağdırdı. Hareket halindeki motosiklet üzerinden mekânı yayılım ateşine tutan saldırganların açtığı ateşe olay yerinde bulunan polisler karşı ateşle cevap verdi. Beş dakika sürdüğü öğrenilen çatışmada, 2 polis memuru ile mekân çalışanı Yusuf T. ve Suat T. ile çatışma arasında kalan bir taksici yaralandı. Yaralılar tedavi altına alınırken, taksici Hasan Işık yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetti. Olay sonrası çevreden çok sayıda boş kovan toplayıp, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polisin kimliklerini tespit etti. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, firarileri yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.