Gündem Satanist iddiası

Satanist iddiası

08.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Öldürülen üniversiteli Zülal’in ailesinin avukatı  cinayetin satanistçe bir ritüelle işlendiğini söyledi.

Satanist iddiası

Bursalı Zülal Tütüncü (21) İzmir’de Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okuyordu. Günhan Öztürk (26) ise İzmir’deki özel bir üniversitenin grafik bölümünde öğrenciydi. Zülal Tütüncü 19 Aralık 2017’de bir barda eğlendikten sonra Günhan Öztürk’ün evine gitti. Burada çıkan tartışmada Günhan Öztürk, babasına ait bıçağı, genç kızın boynuna ve omzuna sapladı. Zülal Tütüncü olay yerinde yaşamını yitirirken, polisi arayan Öztürk teslim oldu. İfadesinde suçunu itiraf eden, ancak tartışmanın neden çıktığı konusunda bilgi vermeyen saldırgan tutuklandı.

Haberin Devamı

‘Sanığı tanımıyoruz’

Savcılık, Öztürk hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan dava açtı. Genç kızın anne ve babası gelecek hafta görülmeye başlanacak dava öncesinde talimatla ifade verdi. Baba İsmail Tütüncü, “Kızımın alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlığı yoktu. Daha önce ailemizin husumet yaşadığı biri de yoktu. Biz sanığı tanımıyoruz” dedi. Anne Bedriye Tütüncü de olayı internetten öğrendiklerini ve sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Tütüncü ailesinin avukatı Esra Akdarıcı ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

‘Araştırma yapılmadı’

“Katilin yaşam tarzı gibi göstergeler, bu cinayette satanistçe bir ritüel olduğu izlenimini uyandırmaktadır. Adli soruşturma aşamasında gerekli araştırmalar tam yapılmamış ve failin ailesine ilişkin bazı sorular cevapsız kalmıştır. Bu konuların da açığa çıkacağını ümit ediyoruz!” - HALİL ÖZÇOBAN DHA