Gündem Sattığı biletlerle kazandırdı ama...

Sattığı biletlerle kazandırdı ama...

02.01.2013 - 11:59 | Son Güncellenme:

Adana'da yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği bileti satan seyyar Milli Piyango Bayisi Yusuf Ertürk, 26 yıldır 5 kez ikramiye kazanan bilet sattığını ancak talihlilerden hiç yardım görmediğini belirterek, "10 bin lira civarında Bağ-Kur borcumu bile ödeyemiyorum, talihli bunu öderse sevinirim" dedi.

Sattığı biletlerle kazandırdı ama...

31 Aralık 2012 yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği "6718374" numaralı çeyrek bileti satan Adanalı bayinin 26 yıldır Adana'da seyyar Milli Piyango bileti satan 46 yaşındaki Yusuf Ertürk olduğu ortaya çıktı. Kaldırımda "Büyük ikramiye çıkan bileti satan bayi" diyerek reklam yapıp satış yapmaya çalışan Ertürk, kendisinden bilet alan vatandaşların çok şanslı olduğunu belirterek, daha önce de sattığı biletlere 4 kez ikramiye çıktığını söyledi. 1987 yılında seyyar olarak Milli Piyango bileti satmaya başladığını söyleyen Ertürk, "O günden sonra Adana'nın her tarafını karış karış gezerek bilet sattım. 1992 yılında sattığım yarım bilete 2.5 milyar, 1998 yılında sattığım çeyrek bilete 100 milyar lira, 2003'te sattığım yarım bilete 750 bin lira, 2012 Kasım ayında sattığım bilete 500 bin lira, yılbaşı özel çekilişinde sattığım çeyrek bilete ise büyük ikramiye çıkarak talihli 11 milyon 250 bin lira almaya hak kazandı. Benim sattığım biletlere ikramiye çok çıkıyor. Bunun için seviniyorum" dedi.

Haberin Devamı

Bu zamana kadar sattığı biletlere 5 kez ikramiye çıktığını ancak 10 bin lira civarındaki Bağ-Kur borcunu bile ödeyemediğini anlatan Ertürk, şunları kaydetti:

"Sattığım biletlerden zengin olan talihliler bu zamana kadar bana hiçbir şey vermedi. Talihlilerden birini tanıyordum, hatta parayı birlikte almaya gittik, bana para vereceğini söyledi ama vermedi. Bu son talihliyi de tanımıyorum ama benim 10 bin lira civarında Bağ-Kur borcum var, onu ödememde yardımcı olursa sevinirim. Başka bir şey istemem. Evim var ama balkonun yapılması gerekiyor. Benim 4 çocuğum var, Bağ-Kur borcum ödenip emekli olabilirsem çok mutlu olurum."

Ertürk, kendisinin sattığı biletlere sürekli ikramiye çıkmasının tesadüf olmadığını, 2012 özel çekilişi için 50 bin çeyrek bilet aldığını, bunları Adana'nın her yerini gezerek sattığını belirterek, "Ben çok gezdiğim için bütün biletleri satıyorum, bu nedenle de sattığım biletlere ikramiye çıkması olasılığı yüksek oluyor. Benden bilet alan şanslıdır" diye konuştu.