Gündem Satürn’ün halkaları arasındaki Cassini Uzay Aracı

Satürn’ün halkaları arasındaki Cassini Uzay Aracı

25.04.2018 - 11:46 | Son Güncellenme:

Cassini uzay aracı 5 aylık yolculuğu sonrasında Satürn'ün yüzeyinde keşif yapan ilk uzay aracı oldu. Satürn’ün halkaları arasında yer alan 2 bin 400 kilometrekarelik alanda keşif yaparak arama faaliyetlerinde bulunmuştur. İlk uzay aracı olarak gönderilen Cassini’nin özellikleri ve neler yapabileceği birçok kişi tarafından merak konusu.

Satürn’ün halkaları arasındaki Cassini Uzay Aracı

Cassini Uzay Aracı

Haberin Devamı

1997 yılında uzaya fırlatılan Cassini Uzay Aracı, 2004 yılından bu yana Satürn gezegeninde incelemeler yaparak bilgileri dünyamıza göndermektedir. NASA'nın Satürn araştırma misyonu kapsamında sürdürülen çalışmalar ile uzayda keşif yaparak bilgiler toplayan keşif aracı ileri teknolojik özelliklere sahip olması nedeni ile birçok özelliğe sahiptir. Kontrol edilebilmesi ve bilgileri anında dünyamıza ulaştırabilmesi gibi özellikleri ile uzayda adeta bilim insanlarının eli, gözü ve kulağı konumunda faaliyetlerini sürdürmüştür. Satürn'ün atmosferine saatte 120 bin 700 km hızla ölüm dalışını gerçekleştirerek görevini sonlandırmıştır.

13 yıllık görevini sonlandırdı

1997 yılında uzaya fırlatılan ve 2004 yılında NASA araştırma aracı olarak görev yapan Cassini Uzay Aracı, bilim insanları tarafından Satürn gezegeni hakkında bilinen her şeyin kaynağı olarak görülmektedir. NASA bilim insanlarının almış olduğu karar ile 13 yıllık görevinin sonlandırılmıştır. 13 yıllık görevini ölüm dalışı ile sonlandıran Cassini Uzay Aracı Satürn hakkında bildiğimiz birçok bilginin sahibidir.

Haberin Devamı

120 bin 700 km hızla ölüm dalışını gerçekleştirdi

3.9 milyar dolar bir maliyetle üretilen ve uzaya gönderilen Cassini Keşif Aracı, 27 ülkenin araştırmacılarının çalıştığı ve 20 yıl boyunca önemli hizmetler vermiş bir uzay aracıdır. Dünya'dan çıplak gözle görülebilen Satürn'ün atmosferine saatte 120 bin 700 km hızla ölüm dalışını gerçekleştirerek görevini sonlandırmıştır. Cassini programının yöneticisi görevinde yer alan isim olan Earl Maize, uzay aracından gelen sinyalin kaybolduğunu belirterek bu görevin resmen sonlandığını açıklamıştır.