Gündem Savcı Öz bağlantıları 4 ay sonra sormuş

Savcı Öz bağlantıları 4 ay sonra sormuş

26.05.2009 - 00:42 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nce Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen bir yazıda, savcı Zekeriya Öz’ün, Ergenekon soruşturmasına başladıktan 4 ay sonra Türkiye gündemindeki birçok cinayet ve davanın Ergenekon örgütüyle bağlantısının olup olmadığını araştırdığı ortaya çıktı

Savcı Öz bağlantıları 4 ay sonra sormuş

Mahkemeye ulaşan bir yazıda, Öz’ün soruşturma başladıktan 4 ay sonra 5 Ekim 2007’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdiği belirtildi.
Yazıda Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Rahip Santoro, İsmail Ağa (Bayram Hoca), İhsan Güven ve Malatya’daki misyoner cinayetleri ile Danıştay saldırısı, Hrant Dink suikastı, ‘misyonerlik davası’ olarak bilinen dava, Alman vakıfları davası ile ilgili şüphelilerin çeşitli internet sitelerinde yazdıkları yazıları ile yorumların araştırılmasını istedi.
Öz, Dink yargılandığı sırada şüphelilerin katıldığı eylem ve faaliyetler, varsa bu konuda fotoğraf, haber, yazı içeriklerinin her olay için ayrı ayrı toplanarak savcılığa gönderilmesini talep etti. İzmir’de el bombasının atıldığı kıraathanede ölen İbrahim Çiftçi’nin, Hablemitoğlu cinayetinden gözaltına alınıp alınmadığı ve geçmişteki irtibatlarının da araştırılmasını talep eden Öz, belgelerin savcılığa gönderilmesini istedi.

‘Haber ve fotoğraf talebi’
Öz, yazıda ayrıca soruşturmada ele geçen el bombalarının ekspertiz raporunda belirtilen kafile ve seri numaraları ile irtibatlı 14 ayrı bombanın bulunduğu yer, olaylar, toplu yürüyüş ve eylemlerle ilgili haber ve fotoğrafları da istedi.
Öz, patlamış ve patlamamış halde bulunan el bombaları ile o tarihlerdeki olaylar arasında irtibat bulunup bulunmadığının tespit edilmesini de talep etti.