Gündem 'Sayın Öcalan' dilekçesine 7 gözaltı

'Sayın Öcalan' dilekçesine 7 gözaltı

07.08.2008 - 14:19 | Son Güncellenme:

.

Sayın Öcalan dilekçesine 7 gözaltı

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, Cumhuriyet Savcılığı'na, "Ben de 'Sayın Abdullah Öcalan' diyorum" yazılı dilekçe veren 13 kişiden 7'si savcılık talimatı ile gözaltına alındı. Aralarında PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın kardeşi ve amcasının oğlunun da bulunduğu 6 kişi ise aranıyor.

Dün sabah saatlerinde Birecik Adliyesi'ne gelen, aralarında PKK elebaşılarından Murat Karayılan'ın kardeşi Mehmet Bozan Karayılan, amcasının oğlu Hüseyin Karayılan'ın da bulunduğu 13 kişi, Cumhuriyet Savcılığı'na, "Eğer 'Sayın' olarak hitap etmek suç ise, ben de 'Sayın Abdullah Öcalan' diyorum ve bu suçu işleyip kendimi ihbar ediyorum" yazılı dilekçe verdi. 13 kişinin adliyeden ayrılmasının ardından dilekçeyi inceleyen savcılık, güvenlik güçlerine bu kişilerin yakalanarak, ifadelerinin alınması talimatını verdi.

Bunun üzerine Birecik İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, ilçeye bağlı İnnaplı, Adaçay, Haydarahmet, Kocaali ve Konak köyleri ile Ayran Beldesi'nde yaşayan kişilerden Kahraman Korkmaz, Celal Ünverdi, Necip Gürsoy, Bayram Kurtoğlu, Emin Atmaca, Müslüm Kaynak ve Müslüm Atmaca'yı yakalayarak gözaltına aldı. 7 kişi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanırken, Mehmet Bozan Karayılan, Hüseyin Karayılan, Ahmet Kılıç, Hayrettin Işık, Mehmet Emin Demir ve Ethem Polat'ın ise yakalanması için çalışma başlatıldı.

6'sı aranan 13 kişi hakkında, 'Suç ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından işlem yapılacağı belirtildi.