Gündem SBS Sınav Soruları ve Cevapları Sbs Sınavından Sonra Milliyet'te!

SBS Sınav Soruları ve Cevapları Sbs Sınavından Sonra Milliyet'te!

08.06.2013 - 09:11 | Son Güncellenme:

SBS Sınav soruları ve cevapları.SBS Sınav soruları ve çözümleri.SBS puan hesaplama motoru.SBS soru ve cevap anahtarı resmi sitede verildikten sonra sitemizde olacak.SBS sınavı için bizi takip etmeye devam edin.

SBS Sınav Soruları ve Cevapları Sbs Sınavından Sonra Milliyette

SBS Sınav soruları ve cevapları.SBS Sınav soruları ve çözümleri.SBS puan hesaplama motoru.SBS soru ve cevap anahtarı resmi sitede verildikten sonra sitemizde olacak.SBS sınavı için bizi takip etmeye devam edin.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Koç, Seviye Belirleme Sınavına (SBS ) 1 milyon 127 bin 211 öğrencinin başvurduğunu belirterek, bunların 2 bin 284'ünü engellilerin oluşturduğunu ifade etti. Sınav bitiminden sonra saat 13.00 itibariyle sorular ve cevap anahtarı www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

Engelli adaylar için özel tedbirler uygulanacağını, bu adayların, binaların giriş katlarında sınava alınacağını söyleyen Koç, binalara gelemeyen 41 öğrencinin ise evlerinde ya da hastanelerde SBS'ye girebileceğini bildirdi.

Sınavda, adaylara 100 soru için 120 dakika süre verildiğini, engelli adaylara ise sürenin 30 dakika uzatılacağını kaydeden Koç, sınavın engelliler düşünüldüğünde saat 12.30'da sona ereceğini ve soru kitapçıklarıyla cevapların Bakanlığın internet sitesinde saat 13.00'te yayınlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Sınav merkezlerinin yakınında olanlardan hem öğrencilere hem de ailelerine hak ettiği saygıyı göstermelerini isteyen Koç, adayların, saat 10.00'da başlayacak sınava, kimlik kontrollerinin yapılabilmesi için en geç saat 09.30'da sınav merkezlerine gelmelerinin önemli olduğuna dikkati çekti.

Koç, "Öğrencilerin sınav merkezlerine ve salonlarına gelirken tüm vatandaşlarımızın onların bu heyecanlarına anlayış gösterip, gerek trafikte gerekse sınav salonlarını etrafında onları rahatsız edecek davranışlardan kaçınmaları son derece önem arz ediyor. Çocuklarımız ve ailelerimiz için son derece önemli olan bir sınavdan bahsediyoruz. Hep birlikte onlara yardımcı olmaya çalışmalıyız" diye konuştu.

08 Haziran 2013 Cumartesi günü 1.127.211 öğrencinin başvurduğu 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı yapılacak. SBS soru ve cevapları sınavdan sonra bu sayfada olacak.

08 Haziran 2013 Cumartesi günü 1.127.211 öğrencinin başvurduğu 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS ); 839'u yurt içi, 10'u yurtdışı olmak üzere toplam 849 sınav merkezi ile 3.907 adet sınav binasında Türkiye saatiyle 10.00'da aynı anda başlatılacaktır.

Öğrencilere sınavda Türkçe, matematik, fen veteknoloji, sosyal bilgiler ve yabancı dil derslerinden olmak üzere toplam 100soru sorularak 120 dakika süre verilecektir.

Haberin Devamı

Sınavda özel eğitime ihtiyacı olanöğrencilerimizin engel durumlarına uygun hizmeti alabilmeleri için her türlütedbir alınmıştır. Özel eğitime ihtiyacı olan 2284 öğrenci sınava girecek olup,bu sayı içerisinden 41 öğrencimiz de evde veya hastanede gözetmenler kontrolünde sınava alınacaktır.

140 milli eğitim denetcisi, 184 kurumtemsilcisi ile 3.907 sınav binasında mevcut 60.139 sınav salonunda 120.278salon görevlisi ile gerçekleştirilecek olan 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı,yurt içi ve yurtdışında, engelli öğrencilere verilecek ek süreyle birlikteTürkiye saatiyle saat 12:30'da sona erecektir. Sınav bitiminden sonra saat 13.00 itibariyle sorular ve cevap anahtarı www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

8. sınıf SBS puanı nasıl hesaplanır?

MEB 8. sınıf SBS puanı hesaplama aracında, 2012 yılında yapılan SBS uygulamasına ait Test Ortalama ve Standart Sapmaları ile maksimum ve minimum Toplam Ağırlıklı Standart Puanlar kullanılarak hesaplamalar yapılmaktadır. Bu nedenle hesaplanan puanlar tahmini olarak öğrencinin alacağı puanı göstermektedir.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Sınav soru ve cevaplarını indirmek için tıklayınız...

SBS 2013 sınavı saat 10:00'da başladı 12:30'da sona erecek. Sınav bitiminden sonra saat 13.00 itibariyle sorular ve cevap anahtarı http://www.meb.gov.tr adresinde yayınlanıyor. SBS 2013 soru ve cevapları MEB tarafında yayınlanır yayınlanmaz milliyet.com.tr'den öğrenebilirsiniz....