Gündem Şebekenin elebaşı eski terörist çıktı

Şebekenin elebaşı eski terörist çıktı

20.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Adliyesi önünde geçen ay çıkan silahlı çatışmayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı. Çatışan gruplardan birinin lideri olan ‘Arap Emrah’ın eski bir DHKP-C’li terörist olduğu ortaya çıktı

Şebekenin elebaşı  eski terörist çıktı

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde geçtiğimiz ay iki suç örgütü arasında yaşanan silahlı çatışmayla ilgili 14 şüpheli gözaltına alındı. Çatışmanın taraflarından olan çete elebaşlarından “Arap Emrah” olarak bilinen Emrah Sever’in terör örgütü DHKP-C’nin eski üyesi olduğu, örgütten ayrıldıktan sonra çete kurarak cinayetten silahlı gasba, uyuşturucu ticaretinden hırsızlığa kadar birçok suça karıştığı ortaya çıktı. İki kişiyi öldürdüğü belirlenen suç örgütünün, gasp ve hırsızlıklarda kullandıkları araçları ise Alibeyköy barajına attığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

DHKP-C’li terörist

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde 21 Eylül günü duruşma saatini bekleyen bir grupla başka bir grup arasında silahlı çatışma çıkmış, organize suç örgütleri olduğu belirlenen iki grup arasında yaşanan çatışmada 1 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada, iki grubunda Sultangazi Gazi mahallesinde kümelenen organize suç örgütleri olduğunu tespit etti.

Gruplardan birinin başında “Arap Emrah” olarak tanınan Emrah Sever’in diğerinin başında ise Volkan Reçber’in olduğunu belirleyen ekipler, örgüt elebaşlarından Emrah Sever’in bir dönem DHKP-C üyesi olduğunu ve terör örgütünden ayrıldıktan sonra suç örgütü kurarak hırsızlıktan gaspa, cinayetten silahlı baskın ve yaralamaya kadar Gaziosmanpaşa ve Sultangazi bölgesinde suç terörü estirdiğini belirledi.

Haberin Devamı

Bir dönem birlikte hareket eden Emrah Sever grubuyla Volkan Reçber grubu arasında yaşanan çatışmanın, terör örgütü DHKP-C üyelerinin saldırdığı Volkan Reçber grubuna Emrah Sever grubunun destek vermemesi üzerine çıktığı tespit edildiği. Volkan Reçber’in adamlarının, Emrah Sever’in adamlarının oto yıkama yağlama servisini yakmasıyla husumetin başladığını belirleyen Organize Şube ekipleri, Emrah Sever’in Volkan Reçber’in adamlarından birini öldürdüğü ve bunun üzerine de 21 Eylül günü Volkan Reçber’in adamlarının cinayeti işleyen Emrah Sever’in adamını öldürmek için adliyeye geldiği, bu sırada çatışma çıktığı tespit edildi.

Çete liderleri firarda

Adliye önündeki çatışmada bir adamı yaralanan Emrah Sever’in intikam almak için olaydan bir gün sonra Sultangazi’de Volkan Reçber’in bir adamını daha öldürttüğünü tespit eden Organize Şube ekipleri, yaptıkları tespitlerin ardından geçtiğimiz hafta başlattığı operasyonlarda her iki gruba mensup 14 çete üyesini gözaltına aldı.

Operasyonda iki grubun da liderlerine henüz ulaşamayan polisin gözaltına aldığı 14 şüpheliden, Emrah Sever’in grubuna mensup üç çete üyesinin çete elebaşı gibi eski DHKP-C militanları oldukları tespit edildi.

Haberin Devamı

Baraja attıkları otomobil çıkarıldı

Polis, Sever ve adamlarının gerçekleştirdiği gasp, silahlı baskın, hırsızlık ve uyuşturucu nakli gibi olaylarda kullandığı otomobilleri olaylar sonrasında Alibeyköy barajına attığını da tespit etti. Çetenin baraja attığı araçların çıkarılması için çalışma başlatan Organize Şube ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube’de görevli dört dalgıçla üç gün boyunca barajda yaptığı arama çalışmalarında çetenin attığı otomobillerden birini bulup sudan çıkarırken üç aracın daha bulunması için çalışmalarını devam ettirdiği öğrenildi.